Ugrás a tartalomra

Vitamin, protein, kokain

2020.09.11
21:07
2020.09.12
17:25
Forrás
Pannon RTV
Vitamin, protein, kokain címmel nyílt meg Lázár Tibor kiállítása a szabadkai Kortárs Galériában.

A kiállításon festmények, kollázsok és objektum-installációk egyaránt fellelhetőek. A galéria kísérőprogramokkal és műhelyfoglalkozásokkal is várja a látogatókat a kiállítás ideje alatt.

Lázár Tibor művészete szorosan kapcsolódik Vajdasághoz és annak múltjához. Középpontjában a századforduló építészete és a kor szelleme áll, ami a popkultúra és az utcai művészet elemeivel vegyül. Átalakítja és újraértelmezi a polgári otthonok kellékeit a kortárs művészet nyelvén.

Lázár Tibor, festőművész: „Úgy gondoltam, hogy ez az ötlet legyen olyan, hogy megengedje azt, hogy ebből az ötletből, ebből a központi elgondolásból és koncepcióból születhessenek térbeli alkotások, születhessenek festmények és kétdimenziós alkotások. Az valahol egy ráadás, hogy némelyik munka megenged egy játékos közreműködést is.”

Lázár Tibor műveiben a múlt és a jelen egyesül, a két különböző világ találkozik - mondta el Kucor Tamara kurátor. A kiállításon több mint ötven alkotást mutatnak be: „Mondhatjuk, hogy ezek az alkotások ebben az épületben, a Raichle-palotában otthonra leltek. Az épület azt a kort képviseli, amely Lázár Tibort érdekli. Itt festmények vannak, kollázsok és úgynevezett art objectek.”

A megnyitót a szabadkai Népszínház színészeinek performansza színesíttette. Az érdeklődők október végéig látogathatják kiállítást.

protein
Lázár Tibor
kiállítás
Szabadka
Kortárs Galéria
Kucor Tamara

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.