Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vitamin, protein, kokain

2020-09-11
21:07
2020-09-12
17:25
Forrás
Pannon RTV
Vitamin, protein, kokain címmel nyílt meg Lázár Tibor kiállítása a szabadkai Kortárs Galériában.

A kiállításon festmények, kollázsok és objektum-installációk egyaránt fellelhetőek. A galéria kísérőprogramokkal és műhelyfoglalkozásokkal is várja a látogatókat a kiállítás ideje alatt.

Lázár Tibor művészete szorosan kapcsolódik Vajdasághoz és annak múltjához. Középpontjában a századforduló építészete és a kor szelleme áll, ami a popkultúra és az utcai művészet elemeivel vegyül. Átalakítja és újraértelmezi a polgári otthonok kellékeit a kortárs művészet nyelvén.

Lázár Tibor, festőművész: „Úgy gondoltam, hogy ez az ötlet legyen olyan, hogy megengedje azt, hogy ebből az ötletből, ebből a központi elgondolásból és koncepcióból születhessenek térbeli alkotások, születhessenek festmények és kétdimenziós alkotások. Az valahol egy ráadás, hogy némelyik munka megenged egy játékos közreműködést is.”

Lázár Tibor műveiben a múlt és a jelen egyesül, a két különböző világ találkozik - mondta el Kucor Tamara kurátor. A kiállításon több mint ötven alkotást mutatnak be: „Mondhatjuk, hogy ezek az alkotások ebben az épületben, a Raichle-palotában otthonra leltek. Az épület azt a kort képviseli, amely Lázár Tibort érdekli. Itt festmények vannak, kollázsok és úgynevezett art objectek.”

A megnyitót a szabadkai Népszínház színészeinek performansza színesíttette. Az érdeklődők október végéig látogathatják kiállítást.

Vitamin
protein
kokain
Lázár Tibor
kiállítás
Szabadka
Kortárs Galéria
Kucor Tamara

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:43

Börtönbe vonulhatnak

Nyilvános összejövetelen elkövetett erőszakos magatartás miatt vonulhatnak fegyházba a vádlottak 3,5, illetve 4 évre.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.