Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vitamin, protein, kokain

2020.10.10
10:51
2020.10.10
19:49
Forrás
Pannon RTV
Lázár Tibor Vitamin, protein, kokain című katalógusának bemutatóját tartották pénteken Szabadkán a Kortárs Galériában.

A művésszel a korszakok párhuzamairól, az utánzatokról, a múltról és a jelenről Kucor Tamara, a tárlat kurátora beszélgetett. A festmények, kollázsok és objektum-installációk október végéig tekinthetők meg.

Lázár Tibor képzőművész: Magyar nyelven az egész világirodalmat megismerhetjük, a képzőművészet viszont felénk egy provinciális fordítás formájában érkezett hozzánk, gobelinek, illetve porcelán nippek formájában. Ott vannak a képen a barokk, vagy rokokó festmények, és azokból készültek később gobelinek, gobelinek után gobelinek, tehát másolatoknak a másolatai, számomra nem is az eredetiek izgalmasak, hanem pont a másolatok másolatai, amik engem izgatnak és továbbgondolásra késztetnek.

Lázár Tibor
Kortárs Galéria
Szabadka
művészet
katalógus

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!