Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Adám

Vitamin, protein, kokain Magyarkanizsán

2020.11.17
13:07
2020.11.17
16:45
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották Lázár Tibor Vitamin, protein, kokain című kiállítását, ezúttal a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban, a szabadkai Kortárs Galériát követően.

Az alkotásokat legfőképp a századfordulós épületek, polgári lakások és annak berendezései ihlették. Mindezt a modern kor művészetével vegyítette az alkotó. A tárlak november 27-ig látogatható, a képtár nyitvatartási ideje alatt.

Pannon RTV/Molnár Adám

Lázár Tibor, alkotó: „A polgári otthonokban ott voltak azok a tárgyak, amelyek ezeket az otthonokat előkelőbbnek, gazdagabbnak voltak hivatottak mutatni, mint például a gobleinek, festmények, apró porcelánok, tárgyak, evőeszközök stb. Nagyon sokszor pedig pont ezek a darabok azok, amelyekből én kiindulok, úgy, hogy ha valamennyire úgy tűnnek, mintha valahonnan ismerősek lehetnek, akkor ezek innen azok.”

Lázár Tibor
kiállításmegnyitó
Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!