Ugrás a tartalomra

A VMÚE és a VMMI legújabb kötete

2020.02.07
10:13
2020.02.07
16:34
Forrás
Pannon RTV
Útravaló – A Közegellenállás riportpályázat második évtizedének díjazott írásai címmel jelentette meg legújabb kötetét a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

A könyvet tegnap este mutatták be a zentai BeeHome Közösségi Házban. A kötetben 30 szerző közel 50 riportja található. Megjelenését a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatta.

Tóth Lívia, a kötet szerkesztője, a VMÚE alelnöke: „Mindig arra kérjük a pályázókat, hogy olyan témákról írjanak, amelyekről az emberek beszélnek, amiről olvasni lehet, amit fel lehet dolgozni, ami bemutatja a társadalmunkat. Persze nem muszáj, hogy rossz legyen, lehet ez jó is, végül is, de tükrözze azt az időszakot, amelyben élünk. Harminc szerző műve van benne. Nem harminc mű, annál több, mert vannak, akik évről évre visszatérő nyerteseink voltak, úgyhogy egy-egy szerzőtől több munkát is közlünk a kötetben.”

Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
BeeHome
Útravaló
Közegellenállás
Tóth Lívia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.