Ugrás a tartalomra

VMÜJ – a múltban és ma

2012.09.22
20:10
2017.10.16
11:15
A 19. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok népművészeti programmal folytatódott a palicsi Szabadtéri Színpadon
A 19. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok népművészeti programmal folytatódott a palicsi Szabadtéri Színpadon. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke beszédében párhuzamot vont az első és a 19. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok között. A mostani és az 1952-es rendezvény szervezői tovább akarták vinni hagyományainkat, valamint az elődök és mi is magunkban hordozzuk egy háború benyomásait – mondta Korhecz Tamás.



Zsoldos Ferenc történész, az MNT alelnöke az első Ünnepi Játékok megszervezésének történelmi hátterét világította meg. Elmondta: a rendszert, vagyis a kommunista Jugoszlávia vezetését valóban megrettentette az összegyűlt magyarság nagy száma. Az est folytatásában néptáncegyüttesek fellépését tekinthette meg a közönség.

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.