Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Vőfélyek és koszorúslányok találkozója

2023.05.28
10:19
2023.05.28
16:17
Forrás
Pannon RTV
A muzslyai Rémusz Hagyományápolók Egyesülete tizennyolcadik alkalommal szervezte meg a Muzslyai lakodalom elnevezésű rendezvényét, valamint a Vőfélyek és koszorúslányok találkozóját.

Volt menyasszonyi-ruha bemutató, disznópaprikásfőző-verseny, bemutatták a lakodalmi süteményeket és italokat. A rendezvény célja, hogy felelevenítse, újra a közönség elé tárja a régi lakodalmi szokásokat, amelyek lassan kihalóban vannak. Muzslya egykor a lakodalmairól volt híres. Néha egy hétvégén három lakodalmat is tartottak. Manapság már egész évben van ennyi.

Bacsó Mihály, elnök, Rémusz Hagyományápolók Egyesülete, Muzslya: „Igyekszünk, hogy azok, akik itt vannak, akiket érdekli, de mi legjobban szeretnénk, hogyha a fiatalok érdeklődnének ez után, mert tényleg ez a régi szokású lakodalom, én mondhatom bátran azt, hogy akkor azok a házasságkötések sokkal tovább tartottak, meg véglegesek voltak, mint manapság ez a gyors, ma megcsináljuk, egy hét múlva meg már válnak szét.”

Muzslyai lakodalom
Muzslya
lakodalom
Rémusz Hagyományápolók Egyesülete
Vőfélyek és a koszorúslányok találkozója

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:50, Frissítve: 15:19

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.