Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

XII. Észak-bánáti Néptánctalálkozó

2021.09.19
19:14
2021.09.20
20:36
Forrás
Pannon RTV
Törökkanizsa főterén volt a XII. Észak-bánáti Néptánctalálkozó. A Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezésében megtartott eseményen tizennégy egyesület néptáncosai léptek színpadra magyar, szerb és roma táncaikkal.

A XII. Észak-bánáti néptánctalálkozó a csoportok felvonulásával kezdődött. A fiatal táncosok között volt olyan is, aki kicsit izgult a fellépés előtt, de a színpadon ez nem látszott.

Mihók Barbara, néptáncos, Törökkanizsa: „Szeretek néptáncolni meg tanulni, de izgulok a fellépés miatt.”

Pannon RTV

A helyi művelődési egyesület néptáncosai Kazárbokri táncokkal készültek a találkozóra.

Dancsó Vivien, néptáncos, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Már tavaly belekezdtünk a koreográfia elkészítésébe és a tánc megtanulásába, idén pedig harmadszorra mutatjuk be.”

Pannon RTV

Az Észak-bánáti Néptánctalálkozó programja idén is nagyon színes volt, viszont hiányoztak a romániai és magyarországi vendégtáncosok, akik a járványhelyzet miatt nem tudtak eljönni - emelte ki Kovács Magdaléna a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnöke, aki kitért a fiatal a vajdasági néptáncosok számára is.

Kovács Magdaléna, elnök, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Elmondhatjuk egész Vajdaság területére, hogy fogynak a gyerekek, de nem kell nekünk ezzel foglalkozni, nekünk csinálni kell a dolgunkat és mindig lesznek újabbak, akik együtt akarnak majd működni velünk. Ez látszik majd az elsőként fellépő óvodás csoportunkon is. Kevesen vannak, de lelkesek.”

Pannon RTV

A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvényén Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke köszöntőjében kiemelte: a törökkanizsaiak méltón lehetnek büszkék az eseményre.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: „A néptánc, a népzene egy olyan nyelv, amely szavak nélkül is megérti egymást. Szereti a másikat, merítkezik a másikból és tiszteli a másikat. Az ideérkezők, a fellépők szeretettel jönnek e találkozóra. A barátság, a kölcsönös tisztelet az, amely táplálja a néptánctalálkozók lángját és erőt, lendületet ad a szervezőknek.”

Pannon RTV

A szervezők szerint a 21. században fontos ragaszkodni gyökereinkhez, de megismerni a többi nemzet kultúráját is és a XII. Észak-bánáti Néptánctalálkozó pont ilyen volt.

Észak-bánáti Néptánctalálkozó
Törökkanizsa
Magyar Nemzeti Tanács
Jerasz Anikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.