Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

XXV. Vadvirág Néptánc- és Népzenei Tábor Adán

2019-07-17
15:32
2019-07-17
18:40
Forrás
Pannon RTV
Néptánc, népzene, kézműves foglalkozások - már 25 éve szervezik meg Adán a Vadvirág Néptánc- és Népzenei Tábort. A rendezvényt szombaton gálaműsor zárja.

Gyermekzsivajtól hangos az adai lóversenypálya, idén 25. alkalommal rendezték meg a Vadvirág néptánc- és népzenei tábort. Tápai Emma hét éve jár ide: „Elejében rábaközit tanultunk nagyon sokáig, aztán tanultunk gömörit, mezőföldit és most galgamentit.”

A szervezők a tábor minden estéjére különleges programmal készültek. Kedd este az adai Pendergő tamburazenekar első lemezének bemutatóestje volt. Csonka Balázs, az együttes tagja elmondta: „Az első lemezünk anyagát mutatjuk be, amelynek a címe a Vajdasági Tisza-mente muzsikája, egyébként ez a zenekarnak az eddigi négy éves fennállásának a legelső lemeze.”

A zenekar tagjai is azt tapasztalták, hogy minden bizonnyal lesz utánpótlás, ugyanis egyre több gyerek érdeklődik a népzene és a tamburamuzsika iránt. Gombis Dénes: „A tábor hangulata nagyon családias és nagyon barátságos és nagyon jó, hogy egyre többen érdekeltek a tamburazene iránt.”

A táborba a környék településeiről, Moholról és Zentáról is érkeztek gyerekek. Varga Lívia szervező
elmondta: „Három korosztály számára van néptánc oktatás az idősebb korosztály, illetve az ifjúság, ők vajdaszentiványi táncokat tanulnak, azután a középső korosztály, akik már nem kezdők, de olyan korúak, körülbelül egy korúak általános iskolások és ők pedig galgamenti táncokat tanulnak a legkisebbek pedig somogyi gyermekjátékokat és táncokat tanulnak.”

A héten a táborban a gyerekek a tánc mellett tamburaoktatáson, nemezelésen és varráson is részt vehetnek.

Ada
vadvirág

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.