Ugrás a tartalomra
Előadásra készül az Y generáció
Pannon RTV

Y generáció az Y generációról a Tanyaszínház színpadán

2019-07-10
16:25
2019-07-10
18:08
Forrás
Pannon RTV
Egy Y generációról szóló történetet visz színpadra idén a Tanyaszínház. Lénárd Róbert ősbemutatója az 1985 és 1999 között született nemzedék szinopszisa.
A Tanyszínház Kavillón

Vízköpő tanyasi módra, tavirózsa, kreatív játszótér és ezernyi új részlet. Kavilló összművészeti központja, a Tanyaszínház otthona, évről-évre fejlődik. Tavalyi előadásukkal a napokban nyerték meg a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján az EMMI fődíját. Hat év alatt már másodszor sikerült a tanyásoknak elhozniuk az elismerést egy olyan fesztiválról, ahol a kőszínházak méretkeznek meg - mondja Magyar Attila. A Tanyaszínház vezetője szerint nincs megállás, az idei előadást 25 helyszínen várják Vajdaságban. Így a főiskolásokból, valamint a KSZV és az Amatőr Szemle díjazottjaiból álló társulat máris az Y-elágazás darabját próbálja.

Próbálnak a fiatalok

A darab egy krimitörténet. Hírnévért és rengeteg pénzért szállnak ringbe a szabadulós játék szereplői, amit élőben közvetít a tévé. De vajon mitől annyira más az ezredfordulós generáció? Puskás Zoltán rendező szerint a mai fiatalok más világban élnek és teljesen másként is reagálnak a dolgokra. „A valódi egyéniségüket nem látom. Ez nem azt jelenti, hogy rosszabbak tőlünk, vagy jobbak, csak ezzel szembesülünk és tudomást kell venni arról, hogy ez a generáció már másként működik.”

Tanyaszínház Kavillón

Az Y-elágazás bemutatója július 20-án lesz Kavillón.

Tanyaszínház
Y generáció
Kavilló
Magyar Attila
Lénárd Róbert
Puskás Zoltán

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.