Ugrás a tartalomra

Y generáció az Y generációról a Tanyaszínház színpadán

2019.07.10
16:25
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Egy Y generációról szóló történetet visz színpadra idén a Tanyaszínház. Lénárd Róbert ősbemutatója az 1985 és 1999 között született nemzedék szinopszisa.

Vízköpő tanyasi módra, tavirózsa, kreatív játszótér és ezernyi új részlet. Kavilló összművészeti központja, a Tanyaszínház otthona, évről-évre fejlődik. Tavalyi előadásukkal a napokban nyerték meg a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján az EMMI fődíját. Hat év alatt már másodszor sikerült a tanyásoknak elhozniuk az elismerést egy olyan fesztiválról, ahol a kőszínházak méretkeznek meg - mondja Magyar Attila. A Tanyaszínház vezetője szerint nincs megállás, az idei előadást 25 helyszínen várják Vajdaságban. Így a főiskolásokból, valamint a KSZV és az Amatőr Szemle díjazottjaiból álló társulat máris az Y-elágazás darabját próbálja.

A darab egy krimitörténet. Hírnévért és rengeteg pénzért szállnak ringbe a szabadulós játék szereplői, amit élőben közvetít a tévé. De vajon mitől annyira más az ezredfordulós generáció? Puskás Zoltán rendező szerint a mai fiatalok más világban élnek és teljesen másként is reagálnak a dolgokra. „A valódi egyéniségüket nem látom. Ez nem azt jelenti, hogy rosszabbak tőlünk, vagy jobbak, csak ezzel szembesülünk és tudomást kell venni arról, hogy ez a generáció már másként működik.”

Az Y-elágazás bemutatója július 20-án lesz Kavillón.

Tanyaszínház
Y generáció
Kavilló
Magyar Attila
Lénárd Róbert
Puskás Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.