Ugrás a tartalomra

Zajlik a Malomfesztivál alkotótábora

2021.08.08
13:49
2021.08.08
18:08
Forrás
Pannon RTV
Szombat délután vette kezdetét a VII. Malomfesztivál alkotótábora a Wemsical Serbia szervezésében. Az érdeklődők három témából választhattak: képzőművészet, örömzene, színház és irodalom.

Az első nap Oláh K. Tamás dramaturg, Blaskó Lea színész, performer és Verebes Andrea színész vezetésével kezdődött.

Kezdő irodalmárok és amatőr színjátszók társaságában folynak a munkák. Szinte mindenki más-más művészeti területen mozog. A szabadkai Gregus Lilla számára, mint mondja, a színház és az irodalom jelenti a jövőt.

Gregus Lilla, Szabadka: „Úgy érzem, hogy ez a tábor pont azért, mert ezt a kettőt vegyíti össze és bevisz egy új világba, a performanszba, ezért úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó tapasztalat lesz. Plusz azt mondják, hogy itt fontos lesz a komfortzónánkból kimozdulni, és azt hiszem, hogy erre most nagyon nagy szükségem van, főleg, hogy megtaláljam azt a zónát, amiből ki kell mozdulnom.”

A tábor egybeolvasztja az irodalmi és a színházi foglakozásokat, ahol a két témakör határterületeit vizsgálják a résztvevők. A több napon át tartó foglalkozások keretén belül jeleneteket elemeznek, és közös szövegek is születnek majd. A tábor egyik célja az önismeret fejlesztése, valamint olyan elemek, technikák elsajátítása, ami a későbbiek folyamán segíti a munkájukat.

Oláh K. Tamás, az alkotótábor vezetője: „Én azt gondolom, hogy egy ilyen, hasonló tábor nagyon sok inspirációt tud adni. Más közegben vannak, egyszerűen nagyon sűrű ez a közeg, ez a néhány nap, és ha nem is most születik valamilyen szöveg, alkotás, amelyre büszkék lesznek, vagy publikálnák, de ezeket az élményeket hazaviszik és beépítik a saját munkájukba.”

A színházi és irodalmi foglalkozások mellett a képzőművészet is helyet kap a malom mellett Oláh Dóri vezetésével, míg az Örömzene elnevezésű táborban Kertész Endre irányításával a résztvevők létrehozhatják a saját zenei alkotásukat. Az esti órákban ingyenes előadásokkal, filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

Malomfesztiivál
alkotótábor
Orom

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.