Ugrás a tartalomra

Zene nélkül mit érek én?

2019.08.27
14:31
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
Gyermekdaloktól és rockzenétől hangos a napokban az óbecsei Népkönyvtár díszterme, ahol szakemberek tartanak ingyenes foglalkozásokat az érdeklődőknek.

A zenetáborban több mint nyolcvan gyerek ismerkedik a hangszerekkel és az énekléssel. A kis muzsikusok pénteken este a közönségnek is megmutatják majd, hogy mit tanultak 10 nap alatt.

Óvodás korú gyerekek készülnek a péntek esti fellépésre. Ennek a korosztálynak most először tartanak foglalkozást az óbecsei Népkönyvtárban a zenetárborban. Lovas Amadea és Tripolszki Rita az éneklést szeretik a legjobban.

A tíz napos táborban az általános iskoláskorú gyerekek hegedülni, dobolni, gitározni és zongorázni tanulhatnak, de pop-rock dalok éneklését is gyakorolhatják szakemberek segítségével. A nyolc éves Teleki Áron elektromos gitáron játszik és visszatérő táborlakó. A 9 éves Tripolszki Blanka viszont a basszusgitár mellett döntött. Ő először vesz részt a táborban. Idén először hegedülni is lehet, nyolc gyerek döntött ezen hangszer mellett. A táborlakókkal Toll Gyula óbecsei prímás foglalkozik: „Tényleg vannak tehetséges gyerekek is, akiken meglepődtem, hogy milyen fiatalok, és tehetségesek. Csak sokkal többet kellene saját magukkal foglalkozni.”

Az óbecsei Népkönyvtárban idén második alkalommal szervezték meg az ingyenes zenetábort, amelyen több mint nyolcvan gyerek vesz részt. Lovas Đijanta könyvtárigazgató évek óta vezeti a Bubamare gyermekkórust és zenekart, és szerette volna más gyerekekkel is megismertetni a közös zenélés örömét. „Az volt az elképzelésünk, hogy a gyerekek tanuljanak meg közösen zenélni, és hogy egy nap Óbecsén legyen több pop-rock együttes. Ez ugyanis idővel elhalt, a gyerekek a mai technika mellett elvesztették az érdeklődésüket az ilyen jellegű barátkozás és közös zenélés iránt” - magyarázta a célkitűzéseket az igazgató.

A zenetábor kis muzsikusai pénteken este fél nyolckor a Zserbó cukrászdában mutatják majd meg a közönségnek azt, hogy mit tanultak az elmúlt napokban.

zenetábor
zene
Óbecse
Népkönyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.