Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehér Rózsa

Zene nélkül mit érek én?

2019.08.27
14:31
2019.08.27
18:07
Forrás
Pannon RTV
Gyermekdaloktól és rockzenétől hangos a napokban az óbecsei Népkönyvtár díszterme, ahol szakemberek tartanak ingyenes foglalkozásokat az érdeklődőknek.

A zenetáborban több mint nyolcvan gyerek ismerkedik a hangszerekkel és az énekléssel. A kis muzsikusok pénteken este a közönségnek is megmutatják majd, hogy mit tanultak 10 nap alatt.

Óvodás korú gyerekek készülnek a péntek esti fellépésre. Ennek a korosztálynak most először tartanak foglalkozást az óbecsei Népkönyvtárban a zenetárborban. Lovas Amadea és Tripolszki Rita az éneklést szeretik a legjobban.

A tíz napos táborban az általános iskoláskorú gyerekek hegedülni, dobolni, gitározni és zongorázni tanulhatnak, de pop-rock dalok éneklését is gyakorolhatják szakemberek segítségével. A nyolc éves Teleki Áron elektromos gitáron játszik és visszatérő táborlakó. A 9 éves Tripolszki Blanka viszont a basszusgitár mellett döntött. Ő először vesz részt a táborban. Idén először hegedülni is lehet, nyolc gyerek döntött ezen hangszer mellett. A táborlakókkal Toll Gyula óbecsei prímás foglalkozik: „Tényleg vannak tehetséges gyerekek is, akiken meglepődtem, hogy milyen fiatalok, és tehetségesek. Csak sokkal többet kellene saját magukkal foglalkozni.”

Az óbecsei Népkönyvtárban idén második alkalommal szervezték meg az ingyenes zenetábort, amelyen több mint nyolcvan gyerek vesz részt. Lovas Đijanta könyvtárigazgató évek óta vezeti a Bubamare gyermekkórust és zenekart, és szerette volna más gyerekekkel is megismertetni a közös zenélés örömét. „Az volt az elképzelésünk, hogy a gyerekek tanuljanak meg közösen zenélni, és hogy egy nap Óbecsén legyen több pop-rock együttes. Ez ugyanis idővel elhalt, a gyerekek a mai technika mellett elvesztették az érdeklődésüket az ilyen jellegű barátkozás és közös zenélés iránt” - magyarázta a célkitűzéseket az igazgató.

A zenetábor kis muzsikusai pénteken este fél nyolckor a Zserbó cukrászdában mutatják majd meg a közönségnek azt, hogy mit tanultak az elmúlt napokban.

zenetábor
zene
Óbecse
Népkönyvtár

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.