Ugrás a tartalomra

Népzenészek, táncosok és énekesek találkozója Tornyoson

2018.11.04
08:19
2018.11.04
17:20
Forrás
Pannon RTV
Tizedik alkalommal szervezték meg Tornyoson a Népzenei Találkozót az Ady Endre Művelődési egyesület színháztermében. Zenészek, néptánccsoportok és énekesek színesítették a fellépők sorát.

A tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület Csiribiri néptánccsoportjának tagjai somogyi táncokkal szórakoztatták az érdeklődőket. Cipó Dóra, táncos, Csiribiri néptánccsoport, Ady Endre Művelődési Egyesület, Tornyos: „Szeretem azt, hogy mindig új ruhákat kapunk, és befonják a hajunkat. Szép szalag van a hajunkban. Mindig szépen táncolhatunk a közönség előtt.”

A rendezvényre vajdaság számos pontjáról és Magyarországról is érkeztek fellépők. A zalaegerszegi Harangláb Zenekar muravidéki, zalai és erdélyi népdalokkal kedveskedett a tornyosi közönségnek. Schreiner Jenő, alapító, Harangláb Zenekar: „A Harangláb népzeneegyüttes Zalaegerszegen 1985-ben alakult meg, úgyhogy most éppen a krisztusi korba érkeztünk. Alapvetően népzenét játszunk. A magyar népzene tájegységeinek gyakorlatilag valamennyi részét képviseljük különböző hangszerekkel. Ha kell, akkor autentikus hangszereket használunk.”

Tóth Ugyonka Frigyes, a Népzenei Találkozó főszervezője elmondta, a rendezvény elsődleges célja az értékmegőrzés. „Minden, ami a magyar kulturális örökséghez tartozik, azt megéljük. Megőrizzük, és a fiataloknak megpróbáljuk továbbadni. Ezért a fiatalok is fellépnek, a középkorosztály és az idősebbek is.” Hozzátette, a fellépők a rendezvény alatt figyelemmel kísérik egymást, és hosszú távú kapcsolatokat építhetnek ki a más településekről érkező előadókkal.

népzene
találkozó
Tornyos

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.