Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zenetanárok koncertje Szabadkán

2019-11-09
10:31
2019-11-09
18:05
Forrás
Pannon RTV
Tanárok adtak koncertet tegnap este a Szabadkai Zeneiskola szervezésében a pedagógusok napja alkalmából. Az eseménynek a városháza díszterme adott otthont.

Lendületes és dinamikus produkcióval kezdődött a Szabadkai Zeneiskola tanárainak koncertje a szabadkai városháza dísztermében.

Kis Tamás hegedűtanár számára nem volt egyszerű a felkészülés. „Másfél hónapos felkészülés volt. Formációtól függően, attól függően, hogy ki milyen csoportban vagy szólóban szerepelt. A felkészülések próbákkal zajlottak. Én személy szerint két formációban játszom. Szólóban egy számot, illetve egy zongora sextet, amiben hatan játszunk. Kicsit nehezebb volt a hat embert összehozni, de végül sikerült.”

A rendezvény nem csak a szórakozást és a kikapcsolódást volt hivatott szolgálni. A tanulók ezen az alkalmon láthatják a helyes előadói viselkedést és megjelenést is a Szabadkai Zeneiskola igazgatója szerint. Dragana Nikolić: „Ez a nap azért is fontos, mert a pedagógusok napja van. És mi ezt ajándékba adjuk az összes pedagógusnak ebben a városban. Minden iskolából hívtunk tanárokat: általános- és középiskolából. Mindenki, aki a tanügyben dolgozik.”

A koncerten a klasszikusok mellett, népzenék és ismert táncdalok is felcsendültek.

Szabadkai Zeneiskola
zenetanár
koncert

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.