Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zenetanárok koncertje Szabadkán

2019-11-09
10:31
2019-11-09
18:05
Forrás
Pannon RTV
Tanárok adtak koncertet tegnap este a Szabadkai Zeneiskola szervezésében a pedagógusok napja alkalmából. Az eseménynek a városháza díszterme adott otthont.

Lendületes és dinamikus produkcióval kezdődött a Szabadkai Zeneiskola tanárainak koncertje a szabadkai városháza dísztermében.

Kis Tamás hegedűtanár számára nem volt egyszerű a felkészülés. „Másfél hónapos felkészülés volt. Formációtól függően, attól függően, hogy ki milyen csoportban vagy szólóban szerepelt. A felkészülések próbákkal zajlottak. Én személy szerint két formációban játszom. Szólóban egy számot, illetve egy zongora sextet, amiben hatan játszunk. Kicsit nehezebb volt a hat embert összehozni, de végül sikerült.”

A rendezvény nem csak a szórakozást és a kikapcsolódást volt hivatott szolgálni. A tanulók ezen az alkalmon láthatják a helyes előadói viselkedést és megjelenést is a Szabadkai Zeneiskola igazgatója szerint. Dragana Nikolić: „Ez a nap azért is fontos, mert a pedagógusok napja van. És mi ezt ajándékba adjuk az összes pedagógusnak ebben a városban. Minden iskolából hívtunk tanárokat: általános- és középiskolából. Mindenki, aki a tanügyben dolgozik.”

A koncerten a klasszikusok mellett, népzenék és ismert táncdalok is felcsendültek.

Szabadkai Zeneiskola
zenetanár
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Saját felelősségünkre utazhatunk Görögországba

A szerbiai Köztársasági Egészségbiztosítási Alap arra figyelmeztet, hogy ha a görög partoknál egy szerbiai állampolgár megfertőződik koronavírussal, a kezelési költségeit nem állja az állam.