Ugrás a tartalomra

Zengő Délvidék Temerinben

2013.01.21
12:36
Zengő Délvidék elnevezéssel tartanak népzenei szemlét Temerinben január 26-án, szombaton, 18 órai kezdettel a helyi Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület színháztermében
Zengő Délvidék elnevezéssel tartanak népzenei szemlét Temerinben január 26-án, szombaton, 18 órai kezdettel a helyi Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület színháztermében. A rendezvény elsődleges célja, hogy Bodor Anikó néprajzkutató hagyatékából, az általa gyűjtött dalokból készített összeállításokat szólaltassanak meg a fiatal népzenészek. A szemle nem verseny jellegű, de szakzsűri véleményezi az előadásokat. A fesztiválra népzenészek, népdalénekesek, szólisták, énekcsoportok és hangszeres együttesek jönnek Vajdaság minden helységéből. Vajdasági magyar népdalcsokrokat adnak elő maximum 5 perces terjedelemben. A rendezvény vendége Sebestyén Márta, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész Budapestről.

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.