Ugrás a tartalomra

Zenta egy fotós szemével (videó)

2016.12.13
08:25
Zenta 800 évvel később, álom és valóság között címmel nyílt meg hétfő este a zentai Művelődési Ház kiállítótermében Nagy Róbert önálló fotókiállítása
Zenta 800 évvel később, álom és valóság között címmel nyílt meg hétfő este a zentai Művelődési Ház kiállítótermében Nagy Róbert önálló fotókiállítása. A tárlatot Predrag Popović, a Városi Könyvtár munkatársa nyitotta meg, és a rendezvényt Masa Tibor és Petković Oliver produkciói tették hangulatosabbá. Nagy Róbert sajátos perspektívából próbálta meg bemutatni a város egy-egy szegletét, amelyet a mindennapok során talán fel sem fedezünk, hiszen gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról az értékekről, amelyek körülvesznek bennünket. A kiállítás az alkotó elmondása szerint azért kapta ezt a címet, mert arra törekedett, hogy egy kicsit másként mutassa be a várost, mint ahogyan azt általában megszokhattuk: úgy, ahogy ő látja. "Szinte kivétel nélkül az összes kép Zentáról szól, tehát Zenta és környéke. Két részre bontható, vannak fekete-fehér és vannak színes képek. A képeknek a sorrendje itt, a kiállításon úgy van meghatározva, hogy végigvezessen bennünket egy sétán Zentán, tehát elindulunk a Városházától, és eljutunk a Halászcsárdáig, a zentaiak tudják meg fel is ismerik, először, ha ránéz az ember, nem lehet észrevenni, hogy ez valami sorrend, csak ha így valaki megmondja, hiszen nem tudtuk, hogy évszakonként csináljuk vagy hogyan, és végül úgy döntöttem, hogy egy ilyen sétaszerű rendszerben fogom felrakni a képeket."



kiállítás
Zenta
fotókiállítás
Művelődési Ház
Nagy Róbert

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.