Ugrás a tartalomra

Zenta nagyszabású ünnepre készül

2018.09.15
09:06
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Szeptember 29-én tartják a városban a Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom programsorozatot.

A jeles napra az egész Kárpát-medencéből várnak vendégeket. Az eseményen a legnépszerűbb vajdasági együttesek mellett erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és magyarországi zenekarok is bemutatkoznak. A program összeállításánál minden korosztályra gondoltak, és a zenészek mellett kézművesek is várják a vendégeket. A Te csak gyere! jelmondatú rendezvény a vajdasági Hagyományok Háza Hálózat és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondozásában valósul meg.

A rendezvény a városházával szembeni zenepavilonban Bognár Szilvia Titoktok című gyermekkoncertjével kezdődik. Az egybegyűltek a Zentai Fúvószenekarral és az Ispiláng gyermek-néptáncegyüttessel vonulnak a Sportcsarnokba, ahol az Égvilág zenekar A medve nem játék című interaktív műsorával szórakoztatja az érdeklődőket.

Déltől a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Aranykapu játszóháza várja a gyerekeket. A kisebbek különböző kézműves foglalkozásokon (szövés, nemezelés, bőrözés, bútorfestés) és mesterség-bemutatókon is részt vehetnek.

A tavalyi kedvező fogadtatás nyomán a szervezők a Helyi értékek kisfarsangja címmel bemutatkozási lehetőséget kínálnak az egyesületeknek és a települési értéktáraknak. A Sportcsarnok előtti Folkkocsma már délelőtt 11 órától egészen hajnalig biztosítja a zenét és a jókedvet mesemondással, mini koncertekkel, lemezbemutatókkal.

A délutáni program is igen gazdag. A Sportcsarnokban moldvai, csallóközi, nyírségi, bácskai Tisza-menti, gömöri, mérai, viski és bukovinai táncoktatás várja a táncos lábúakat, mindeközben a Hencidától Bonchidáig elnevezésű hagyományőrző vetélkedőn mérhetik össze tudásukat a hatfős gyermekcsoportok.

A Gálaműsort este a Sportcsarnokban rendezik meg. A rendezvényt a Fölszállott a páva versenyből is jól ismert, zentai származású Sőregi Anna és Komáromi Kristóf nyitja meg, a fellépők névsora gazdag és figyelemreméltó. A gálát a budapesti Fitos Dezső Társulat Falusi színek című műsora zárja.

A gálaműsor után a Folkkocsmában folytatódik a mulatozás. A Heveder zenekar koncertjét követően hajnalig tartó táncház veszi kezdetét.

Zenta
táncháztalálkozó
Szent Mihály-nap
Hagyományok Háza
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű