Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürmény Frigyes

Zenta város monográfiája festészeten és grafikán keresztül

2022.11.19
20:55
2022.11.19
21:03
Forrás
Pannon RTV
Zenta város monográfiája festészeten és grafikán keresztül címmel nyitották meg a Zentai Művésztelep 70 éves jubiláris kiállítását, amelynek a Zentai Városi Múzeum ad helyet.

A kiállítás kurátora Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, muzeológus.

„Ács József kulcsfigura számunkra ebben a történetben, hiszen ő ennek a Zentai Művésztelepnek az alapítója, sőt igazából az összes többi sorban következő művésztelepek létrehozása körül is ő bábáskodott. Amit erről a kiállításról érdemes tudni, az az, hogy hatalmas kihívással állított bennünket szembe a saját magunk által felállított feladat, hogy hetven évet próbáljunk bemutatni egy ilyen picike térben. Sajnos szelektálni kellett. Nagy vonalakban próbáltuk bemutatni a fontosabb korszakokat, a Zentai Művésztelep történetét próbáljuk elmesélni. Ezt a történetet nagyon sokféleképpen el lehet mesélni, mi így meséltük el, ahogyan itt látható.”

Zenta
monográfia
festészet
grafika

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.