Ugrás a tartalomra

Zenta város monográfiája festészeten és grafikán keresztül

2022.11.19
20:55
2022.11.19
21:03
Forrás
Pannon RTV
Zenta város monográfiája festészeten és grafikán keresztül címmel nyitották meg a Zentai Művésztelep 70 éves jubiláris kiállítását, amelynek a Zentai Városi Múzeum ad helyet.

A kiállítás kurátora Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, muzeológus.

„Ács József kulcsfigura számunkra ebben a történetben, hiszen ő ennek a Zentai Művésztelepnek az alapítója, sőt igazából az összes többi sorban következő művésztelepek létrehozása körül is ő bábáskodott. Amit erről a kiállításról érdemes tudni, az az, hogy hatalmas kihívással állított bennünket szembe a saját magunk által felállított feladat, hogy hetven évet próbáljunk bemutatni egy ilyen picike térben. Sajnos szelektálni kellett. Nagy vonalakban próbáltuk bemutatni a fontosabb korszakokat, a Zentai Művésztelep történetét próbáljuk elmesélni. Ezt a történetet nagyon sokféleképpen el lehet mesélni, mi így meséltük el, ahogyan itt látható.”

Zenta
monográfia
festészet
grafika

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.