Ugrás a tartalomra

A zentai Kovács István filmje nyert Diák Oscar-díjat

2018.09.13
10:16
2024.03.19
08:42
Forrás
hvg.hu
Ostrom című munkájával került be a Diák Oscar három díjazottja közé. Az viszont, hogy Arany, Ezüst vagy Bronz Diák Oscar-díjat kapott-e, majd október 11-én, a Los Angeles-i gálán derül ki.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatta a film létrejöttét. A Diák Oscarral arra is esélye van, hogy az Ostrom című filmet benevezzék a Legjobb rövidfilm kategóriába is a február 24-én megrendezendő Oscar-gálán.

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt.

Az Ostrom nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában volt a nyáron. Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, ahol Enyedi Ildikó volt az osztályfőnöke.

A zentai rendező korábbi Betonzaj című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, tavaly az első világháborús Szürke senkik című tévéfilmje elnyerte a Legjobb tévéfilm, a Legjobb rendező és a Legjobb főszereplő kategóriában is a Magyar Filmdíjat.

zentai
Kovács István
diák Oscar
ostrom

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.