Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh

A zentai Kovács István filmje nyert Diák Oscar-díjat

2018-09-13
10:16
2018-09-13
10:25
Forrás
hvg.hu
Ostrom című munkájával került be a Diák Oscar három díjazottja közé. Az viszont, hogy Arany, Ezüst vagy Bronz Diák Oscar-díjat kapott-e, majd október 11-én, a Los Angeles-i gálán derül ki.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatta a film létrejöttét. A Diák Oscarral arra is esélye van, hogy az Ostrom című filmet benevezzék a Legjobb rövidfilm kategóriába is a február 24-én megrendezendő Oscar-gálán.

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt.

Az Ostrom nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában volt a nyáron. Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, ahol Enyedi Ildikó volt az osztályfőnöke.

A zentai rendező korábbi Betonzaj című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, tavaly az első világháborús Szürke senkik című tévéfilmje elnyerte a Legjobb tévéfilm, a Legjobb rendező és a Legjobb főszereplő kategóriában is a Magyar Filmdíjat.

zentai
Kovács István
diák Oscar
ostrom

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.