Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh

A zentai Kovács István filmje nyert Diák Oscar-díjat

2018-09-13
10:16
2018-09-13
10:25
Forrás
hvg.hu
Ostrom című munkájával került be a Diák Oscar három díjazottja közé. Az viszont, hogy Arany, Ezüst vagy Bronz Diák Oscar-díjat kapott-e, majd október 11-én, a Los Angeles-i gálán derül ki.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatta a film létrejöttét. A Diák Oscarral arra is esélye van, hogy az Ostrom című filmet benevezzék a Legjobb rövidfilm kategóriába is a február 24-én megrendezendő Oscar-gálán.

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt.

Az Ostrom nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában volt a nyáron. Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, ahol Enyedi Ildikó volt az osztályfőnöke.

A zentai rendező korábbi Betonzaj című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, tavaly az első világháborús Szürke senkik című tévéfilmje elnyerte a Legjobb tévéfilm, a Legjobb rendező és a Legjobb főszereplő kategóriában is a Magyar Filmdíjat.

zentai
Kovács István
diák Oscar
ostrom

Most

17:55, Frissítve: 20:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.