Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh

A zentai Kovács István filmje nyert Diák Oscar-díjat

2018-09-13
10:16
2018-09-13
10:25
Forrás
hvg.hu
Ostrom című munkájával került be a Diák Oscar három díjazottja közé. Az viszont, hogy Arany, Ezüst vagy Bronz Diák Oscar-díjat kapott-e, majd október 11-én, a Los Angeles-i gálán derül ki.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatta a film létrejöttét. A Diák Oscarral arra is esélye van, hogy az Ostrom című filmet benevezzék a Legjobb rövidfilm kategóriába is a február 24-én megrendezendő Oscar-gálán.

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt.

Az Ostrom nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában volt a nyáron. Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, ahol Enyedi Ildikó volt az osztályfőnöke.

A zentai rendező korábbi Betonzaj című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, tavaly az első világháborús Szürke senkik című tévéfilmje elnyerte a Legjobb tévéfilm, a Legjobb rendező és a Legjobb főszereplő kategóriában is a Magyar Filmdíjat.

zentai
Kovács István
diák Oscar
ostrom

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.