Ugrás a tartalomra
Pixabay/kalhh

A zentai Kovács István filmje nyert Diák Oscar-díjat

2018-09-13
10:16
2018-09-13
10:25
Forrás
hvg.hu
Ostrom című munkájával került be a Diák Oscar három díjazottja közé. Az viszont, hogy Arany, Ezüst vagy Bronz Diák Oscar-díjat kapott-e, majd október 11-én, a Los Angeles-i gálán derül ki.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatta a film létrejöttét. A Diák Oscarral arra is esélye van, hogy az Ostrom című filmet benevezzék a Legjobb rövidfilm kategóriába is a február 24-én megrendezendő Oscar-gálán.

A 23 perces Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt.

Az Ostrom nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában volt a nyáron. Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, ahol Enyedi Ildikó volt az osztályfőnöke.

A zentai rendező korábbi Betonzaj című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, tavaly az első világháborús Szürke senkik című tévéfilmje elnyerte a Legjobb tévéfilm, a Legjobb rendező és a Legjobb főszereplő kategóriában is a Magyar Filmdíjat.

zentai
Kovács István
diák Oscar
ostrom

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.