Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Zentán tartják a magyar kultúra napja alkalmából szervezett délvidéki központi ünnepséget

2020-01-24
19:51
2020-01-25
15:13
Forrás
Pannon RTV
Az egész napos rendezvényt a ma esti díjátadó ünnepség zárja, ahol átadják a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díját, Plakett elismerését és Aranyplakett kitüntetését.

Idén Életfa díjban részesült Csorba Béla, a Milánovits házaspár, Krekity Olga és Süveges Eta. Aranyplakett díjat pedig Pataki András rendező, a Soproni Színház igazgatója kapott. Plakett díjban részesült Csonti István csókai helytörténet-kutató, Kónya-Kovács Otília, muzslyai újságíró, többszörösen díjazott mesemondó, népmeseműhely-vezető, Nagy Rózsa törökfalui közösség- és művelődésszervező, egyesületi vezető, Klenanc József gombosi közösség- és művelődésszervező és Sebők Valéria szabadkai népi iparművész is .Az est folyamán kiosztásra kerülnek a Vajdasági Szép Magyar Könyv díjak is.

Zenta
Életfa-díj
magyar kultúra napja

Most

15:06, Frissítve: 15:12

Online térbe költöztek az egyházak is

Az egyházak működésére is kihat a rendkívüli helyzet. Nem tartanak tömeges rendezvényeket, a misék, hittanórák az online térbe költöztek. A cél a hívek megvédése a koronavírustól.
14:13, Frissítve: 14:25

Karanténrepertoár

A közönség szavazatai alapján a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata összeállította online repertoárját.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.