Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Zrínyi Ilonáról láthatott monodrámát a nagyérdemű Magyarkanizsán

2019-06-07
11:56
2019-06-07
17:29
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Klebersberg Kamaraszínház vendégjátéka tömören vonultatja fel Zrínyi Ilona életének fontosabb állomásait.

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézet szezonzáró darabjaként mutatták be Hedry Mária Zrínyi Ilona című monodrámáját.

A darabot 2016 szeptemberében láthatta először a közönség. Azóta már bejárta a magyarlakta vidékek jelentős részét, köztük Zentát is. Nadrljanski Tornai Erika, igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, Magyarkanizsa: „A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Támogatásával és a A Zentai Magyar Kamaraszínház közreműködésével jutott el hozzánk ez az előadás. Sajnos az írónő, Hedry Mária Magyarkanizsára nem tudott eljutni, de így is rettenetesen örülünk és hálásak vagyunk azért, hogy ilyen magas színvonalú előadást fogadhattunk be itt Magyarkanizsán a Művészetek Házában.”

A darab bemutatja Zrínyi Ilona felnőtt életének minden fontosabb korszakát. A 17. századi Magyarország politikai helyzetébe, eseményeibe is betekintést kaphat a közönség. Juhász Róza, színész, Klebersberg Kamaraszínház, Budapest: „Engem mindig is vonzottak a nagy hősnő alakok, és úgy érzem, hogy van is hozzá közöm. A Zrínyi Ilona pedig annyira megfogott az egész személyisége, hogy Hedry Mária barátnőmnek, aki költő, író, beszéltem erről. Megmutattam neki az összegyűjtött anyagaimat, és azt mondta, hogy ő ezt megírja nekem. Árkosi Árpád pedig megrendezte, szerintem remekül.”

Hedry Mária Zrínyi Ilona című monodrámáját a topolyai közönség is megtekintheti, péntek este 7 órától, a helyi Művelődési Ház színháztermében.

Magyarkanizsa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Nadrljanski Tornai Erika
Zrínyi Ilona

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.