Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

1000 önként jelentkező belgrádi lakos vehette fel a koronavírus elleni védőoltást

2021-01-15
16:44
2021-01-15
17:42
Forrás
Pannon RTV
Ezzel az összesen beoltott szerbiai polgárok száma meghaladta a 20 000-et.

Délelőtt 10 órakor 10 különböző belgrádi egészségházban kezdődött meg az önként jelentkezők vakcinációja. A 88 éves Zorica Kukoč a Pfizer-BioNTech féle oltást vette fel.

"Minden nagyon szervezetten működik. Bementem, kitöltöttem egy beleegyezési papírt. Utána egy orvoshoz mentem, aki átvizsgált. Főleg a tüdőmet vizsgálta, mivel más problémáim nincsenek. Utána elmentem felvenni az oltást. Beadták és ezek után 20 percet ülni kell és várni nem jelentkezik-e valamilyen probléma. Valószínűleg az esetleges allergiás reakciók miatt."

A hamarosan 85-dik életévét betöltő Vladimir Radenković-nak amint lehetősége nyílt rá azonnal igényelte az oltást.

Vladimir Radenković: "Örültem annak, amikor jelentkeztem és annak is amikor felhívtak. Ma eljöttem és felvettem a védőoltást, a népnek ettől nem kell tartania. Teljesen általános folyamat, mint bármelyik védőoltás esetében amit mondjuk a gyerekek felvesznek. Remélem hatékony lesz."

A 86 éves Stevan Milojević azt mondja sokkal nyugodtabbnak érzi magát miután felvette a védőoltást.
"Nekem egyébként nincs semmilyen betegségem, de van bennem egy pszichikai feszültség hogy megfertőződhetem. De ez a feszültség most, ha a védőoltás hatékony lesz, minimálisra csökken."

Pannon RTV

Az oltási terv szerint először a 75 év felettiek kapnak védőoltást, majd őket a 64 és 75 közöttiek fogják követni – mondta Mirsad Đerlek. A szerb egészségügyi államtitkár hangsúlyozta: szombaton Szerbia-szerte több településen, egyebek között Szabadkán, Nagybecskereken, Újvidéken, Zomborban, Kragujevácon és Kruševácon is megkezdik az önként jelentkezők beoltását.

"Mindenki aki felveszi a védőoltást kap előtte egy ismertetőt a vakcináról. Természetes a folyamat nem fájdalmas. Eddig a tegnap esti 8 órási adatok szerint több, mint 19 000 ember kapott védőoltást, a mai nappal együtt pedig összesen 20 500 polgártársunk lesz beoltva. Mellékhatások eddig nem voltak."

A koronavírus elleni védőoltásra eddig mintegy 200 000 szerbiai lakos jelentkezett.

koronavírus
Belgrád
önkéntes
idősek

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.