Ugrás a tartalomra
A tervek
Info TV / Csubrilo Zoltán

101 000 eurót nyert az IPA Magyarország–Szerbia pályázatán az oromi helyi közösség

2017-12-14
16:32
2017-12-14
19:51
Forrás
Pannon RTV
Ennek köszönhetően több fejlesztést is végezhetnek a településen.

Az IPA pályázaton öt település közös projektje nyert, mégpedig összesen 500 000 eurót, amiből Orom Helyi Közössége 101 000 eurót kapott 15 %-os önrésszel. A projekt egyik fő mozzanata a Malomfesztivál, amelyet jövőre már ötödik alkalommal szerveznek meg. Vígi László, főszervező, Malomfesztivál: „A Malomfesztivál képezi Orom Helyi Közösség egyik fő oszlopát ebben a projektben. A megvalósítandó turisztikai aktivitások mellett a fesztivál is egy komoly szerephez jutott, ez annak köszönhető, hogy az oromi helyi közösség és a falu is már egy együttműködő partnert lát bennünk.”

A tanácskozás

Orom településének egyik fő objektuma maga a malom, így a fesztivál is aköré épül. A nyertes pályázat részét képezi a malom körül kiépülő újabb helyiség, valamint a fesztivál anyagi támogatása, és színvonalának emelése. Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „A pályázat célja tulajdonképpen a neve is. A Malmok útjai elnevezés azt jelzi, hogy tematikus tevékenységet szeretnénk végezni mindazokkal a településekkel a határunk közelében, akiknek van szélmalma, vagy hasonló épülete.”

A tanácskozás

Az oromi Helyi Közösség emellett több IPA-pályázatban is részt vállal. Kidolgozásban van egy Románia–Szerbia projekt is, amelynek fő célja maga a malom épületének felújítása lesz.

IPA Magyarország–Szerbia pályázat
Orom
Malomfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.