Ugrás a tartalomra
A tervek
Info TV / Csubrilo Zoltán

101 000 eurót nyert az IPA Magyarország–Szerbia pályázatán az oromi helyi közösség

2017-12-14
16:32
2017-12-14
19:51
Forrás
Pannon RTV
Ennek köszönhetően több fejlesztést is végezhetnek a településen.

Az IPA pályázaton öt település közös projektje nyert, mégpedig összesen 500 000 eurót, amiből Orom Helyi Közössége 101 000 eurót kapott 15 %-os önrésszel. A projekt egyik fő mozzanata a Malomfesztivál, amelyet jövőre már ötödik alkalommal szerveznek meg. Vígi László, főszervező, Malomfesztivál: „A Malomfesztivál képezi Orom Helyi Közösség egyik fő oszlopát ebben a projektben. A megvalósítandó turisztikai aktivitások mellett a fesztivál is egy komoly szerephez jutott, ez annak köszönhető, hogy az oromi helyi közösség és a falu is már egy együttműködő partnert lát bennünk.”

A tanácskozás

Orom településének egyik fő objektuma maga a malom, így a fesztivál is aköré épül. A nyertes pályázat részét képezi a malom körül kiépülő újabb helyiség, valamint a fesztivál anyagi támogatása, és színvonalának emelése. Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „A pályázat célja tulajdonképpen a neve is. A Malmok útjai elnevezés azt jelzi, hogy tematikus tevékenységet szeretnénk végezni mindazokkal a településekkel a határunk közelében, akiknek van szélmalma, vagy hasonló épülete.”

A tanácskozás

Az oromi Helyi Közösség emellett több IPA-pályázatban is részt vállal. Kidolgozásban van egy Románia–Szerbia projekt is, amelynek fő célja maga a malom épületének felújítása lesz.

IPA Magyarország–Szerbia pályázat
Orom
Malomfesztivál

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.