Ugrás a tartalomra
A tervek
Info TV / Csubrilo Zoltán

101 000 eurót nyert az IPA Magyarország–Szerbia pályázatán az oromi helyi közösség

2017-12-14
16:32
2017-12-14
19:51
Forrás
Pannon RTV
Ennek köszönhetően több fejlesztést is végezhetnek a településen.

Az IPA pályázaton öt település közös projektje nyert, mégpedig összesen 500 000 eurót, amiből Orom Helyi Közössége 101 000 eurót kapott 15 %-os önrésszel. A projekt egyik fő mozzanata a Malomfesztivál, amelyet jövőre már ötödik alkalommal szerveznek meg. Vígi László, főszervező, Malomfesztivál: „A Malomfesztivál képezi Orom Helyi Közösség egyik fő oszlopát ebben a projektben. A megvalósítandó turisztikai aktivitások mellett a fesztivál is egy komoly szerephez jutott, ez annak köszönhető, hogy az oromi helyi közösség és a falu is már egy együttműködő partnert lát bennünk.”

A tanácskozás

Orom településének egyik fő objektuma maga a malom, így a fesztivál is aköré épül. A nyertes pályázat részét képezi a malom körül kiépülő újabb helyiség, valamint a fesztivál anyagi támogatása, és színvonalának emelése. Lékó Róbert, tanácselnök, Orom HK: „A pályázat célja tulajdonképpen a neve is. A Malmok útjai elnevezés azt jelzi, hogy tematikus tevékenységet szeretnénk végezni mindazokkal a településekkel a határunk közelében, akiknek van szélmalma, vagy hasonló épülete.”

A tanácskozás

Az oromi Helyi Közösség emellett több IPA-pályázatban is részt vállal. Kidolgozásban van egy Románia–Szerbia projekt is, amelynek fő célja maga a malom épületének felújítása lesz.

IPA Magyarország–Szerbia pályázat
Orom
Malomfesztivál

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.