Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

110 adag étel a rászorulóknak Magyarkanizsa községben

2023.01.27
11:31
2023.01.27
16:05
Forrás
Pannon RTV
110 adag ételt osztanak ki hétköznaponként a népkonyha program részeként Magyarkanizsa községben. A Vöröskereszt és a magyarkanizsai önkormányzat jóvoltából juthatnak meleg ételhez a rászorulók.

Nagy segítséget jelent a népkonyha felhasználóinak a napi meleg étel. Sokan közülük olyan kis jövedelemmel rendelkeznek, hogy nem tudnák ezt maguknak biztosítani. A magyarkanizsaiak, köztük Balázs István is, minden hétköznap délelőtt a helyi Vöröskereszt épületében vehetik át az ételt.

Balázs István felhasználó, Magyarkanizsa: „Nagyon meg vagyok vele elégedve. Rendben van minden, amit kapunk, az jó. Nem szoktam válogatni. Elkészítem én magamnak is, szombati napon, hogy vasárnapra is legyen.”

Azt, hogy ki részesül a népkonyha szolgáltatásából, a helyi Szociális Központ dönti el.

Cseszkó Mónika, magyarkanizsai titkár, Vöröskereszt: „Általában a szociális esetek vannak rajta, az alacsony nyugdíjjal, kis jövedelemmel rendelkező emberek, olyan nagycsaládok, akik kis jövedelemmel, sok gyerekkel élnek, de mindenféleképpen a Szociális Központ az első pont, aki elbírálja, hogy ki kaphat és ki nem.”

A Vöröskereszt, az önkormányzat és a falugondnokok jóvoltából a községbeli falvakra is kiszállítják a népkonyha felhasználóinak az ételt.

Magyarkanizsa
népkonyha
ÉTEL

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.