Ugrás a tartalomra

1157 aktív koronavírus-fertőzött van Szabadkán

2022.01.15
16:53
2022.01.15
18:46
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus ötödik hullámában vagyunk, ami a járványügyi szakorvos szerint lehet, hogy az utolsó lesz.

Folyamatosan romlik a járványügyi helyzet az észak-bácskai körzetben, ahol jelenleg több mint 1300 aktív koronavírusos beteget tartanak nyilván. Szabadkán jelenleg 1157 aktív fertőzött van, ez aggasztó, hiszen január elsején kevesebb mint 200 beteg volt.

Szabadkán jelenleg 1157, Topolyán 75, Kishegyesen pedig 77 aktív koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván.

Dr. Bohucki Nebojsa, járványügyi szakorvos, Szabadka: „Év elején, tehát január elsején volt Szabadkán kevesebb mint 200 beteg. Most pedig 1157. Tehát megyünk felfelé. Az ötödik hullámban vagyunk, messze vagyunk még a tetőzéstől, de biztosan nemsokára lesz a maximum, mert az omikron nagyon gyorsan terjed. A lappangás nagyon rövid, 3-4 nap. Nagyon nehéz kikerülni most a fertőzést.”

A járványügyi szakorvos hozzátette, az omikron variáns akár a koronavírus-járvány végét is jelentheti. Hangsúlyozta, az immunológia szempontból jó, ha Európa lakosságának 50 százaléka megfertőződik a feltételezések szerint enyhébb omikron variánssal, mert akkor magasabb fokú immunitás alakulhat ki. Az omikron inkább úgy viselkedik, mint egy felső légúti megbetegedés, enyhébb tünetekkel jelentkezik, ami azért jó, mert sokkal alacsonyabb a kórházba kerülés kockázata - tette hozzá Bohucki.

Azok a személyek, akik koronavírus tüneteket észlelnek magukon, azok a Harambašić utcai covid-rendelőben tudnak jelentkezni. Az illetékesek felhívják a figyelmet arra, hogy nagyon fontos a járványügyi előírások betartása, tehát a maszkviselés, a fertőtlenítés, és nem mellesleg a védőoltás felvétele.

koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-fertőzött
Dr. Bohucki Nebojsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű