Ugrás a tartalomra
Topolya, polgármester, Kislinder Gábor
Pannon RTV

12 millió dinárt fordítanak Topolya községben erdősítésre

2017-11-17
11:38
2017-11-17
16:51
Forrás
Pannon RTV
Az összeget az állami földek bérbeadásából származó összegből a mezőgazdasági program keretében biztosítják.

A fák ültetése a napokban kezdődik és várhatóan március végére fejeződik be. Topolya területén egy százalék alatt van az erdős területek aránya, ezen szeretnének változtatni. A faültetés célja a környezetre gyakorolt pozitív hatásokon kívül a vadállomány élőhelyének bővítése és a hófúvások elleni védelem. A program szerint 61,33 hektárnyi területet ültetnek be akácfával, többek között Topolya, Zentagunaras, Pacsér, Bácskossuthfalva és Bajsa területén. Egy másik program keretében a településeken belüli faültetésre is sort kerítenek a közeljövőben – tájékoztatott Kislinder Gábor, Topolya polgármestere.

Topolya, polgármester, sajtótájékoztató

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A mezőgazdasági program összeállítása közben elhangzott, hogy az erdősítéssel foglalkozni kell, annak érdekében, hogy javítsa a vadállományt és a környezetet. Korábban nem telepítettük újra az erdőket, ezt rosszul tettük. Ezt a 12 millió dinárt most erre fordítjuk majd.”

Topolya
erdősítés

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.