Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

12 személyt alkalmaznak közmunkaprogramban Törökbecsén

2021.09.16
11:47
2021.09.16
12:00
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat segítségével kaptak munkalehetőséget.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A zömében szakképzetlen, általános iskolával rendelkező munkanélküli személyek augusztus 23-tól december 22-ig a helyi közösségben főként környezetvédelmi jellegű feladatkört végeznek. A közintézmények, az üres házak előtt, a Tisza-parton, az utak melletti közterületen, a Surányi parkban, az ún. Zöld szigeteken füvet nyírnak, fákkal, vadhajtásokkal benőtt területet tisztítanak ki, szemetet távolítanak el, a folyó melletti földes utak karbantartásáról gondoskodnak, játszóterek eszközeit, padokat festenek át, de szükség esetén a helyi Komunalac Közvállalat és a Vöröskereszt törökbecsei szervezetének munkájába is besegítenek.

A foglalkoztatottak havi bére 22 000 dinár, és ebben az időszakban nem jogosultak szociális segélyre, azonban négy hónapon át egészségügyi-szociális biztosításban részesülnek.

A tizenkét közmunkás jövedelmére idén Törökbecse önkormányzata a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal együtt összesen 1 728 000 dinárt irányozott elő.

Törökbecse
közmunkaprogram
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Komunalac Közvállalat

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.