Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

120 éves a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola épülete

2021.09.17
13:07
2021.09.17
16:41
Forrás
Pannon RTV
Ennek kapcsán rajz- és irodalmi pályázatot hirdettek, melynek díjátadóját szervezték meg az intézmény dísztermében.

Húsz irodalmi és tizenkettő képzőművészeti alkotás érkezett be az iskolaépület születésnapja alkalmából. Minden alkotás más-más módon köszönti a 120 éve oktatási objektumként működő épületet.

Cseszkó Tamara, díjazott: "Én egy fogalmazást írtam az iskola 120.-dik születésnapjáról. Igazából a magyar tanárnőnk ajánlotta fel a lehetőséget, hogy írhatunk ilyet, és nekem tetszett az ötlet."

Pulgel Dávid, díjazott: "Hét órakor jött meg az ihlet, rímek, illetve, hogy az iskoláról mit írjak. Felköszöntöttem az iskolát egy versben, és próbáltam minden leírni, ami a fejembe volt."

Pannon RTV

A pályázatra egyéni és csapatmunkák is érkeztek. A gyerekek érdekes módon , mindenki a saját nézetei alapján dolgozta fel a témát.

Szepesi Zoltán, igazgató: "Immáron már 120 éve az oktatás szolgálatában áll. 1901. szeptember 15-én indult az első tanév és ezt szerettük volna valamilyen módon megörökíteni, emlékezetessé tenni."

A beérkező pályamunkákat könyv jutalommal, köszönő oklevéllel és vásárlási utalvánnyal díjazta az iskola.

Magyarkanizsa
iskola
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
pályázat
rajz
vers

Most

07:34, Frissítve: 07:45

Ismét fellángolt a halászati vita London és Párizs között

Újból fellángolt a hónapok óta parázsló halászati vita Nagy-Britannia és Franciaország között, miután mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.