Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

17 új vállalkozás indult 2020-ban Magyarkanizsán

2021.01.11
14:53
2021.01.11
16:36
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben 283 aktív vállalkozó van bejegyezve, ebből 17 a tavalyi évben kezdte meg működését.
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Az új vállalkozók közül a legtöbben a szolgáltató szektorban tevékenykednek, élelmiszerüzlet, autószerviz, fodrász– és kozmetikai szalon is nyílt. A vállalkozók elé nem csak a koronavírus miatt bevezetett intézkedések gördítenek akadályokat, hanem a szakemberhiány és a nem megfelelő jogi és közgazdasági előismeretek. A Magyarkanizsai Önálló Vállalkozók Egyesülete díjmentes előadásokkal, jogi és közigazgatási tanácsadással próbálja segíteni a vállalatok működését.

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

A 2020-as év végéig, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság ellenére, a különböző támogatásoknak köszönhetően 17 új vállalatot jegyeztek be Magyarkanizsa Községben. Az Önálló Vállalkozók Egyesülete több területen próbálja megkönnyíteni a működésüket. Ingyenes jogi és közgazdasági tanácsadással, aktuális előadásokkal, valamint pályázati lehetőségekről is értesíti őket. A legnagyobb gondot azonban a szakemberhiány okozza.

Domonkos János, alelnök, Magyarkanizsai Önálló Vállalkozók Egyesülete: „Ez óriási probléma, és mindenki ezzel küszködik, nincs megfelelő szakember. A szakemberképzést indítványoztuk már többször a környékbeli iskolákban, de nagyon nehéz megszervezni ezeket a szakokat.”

Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Nem minden vállalkozónak sikerült 2020-ban megküzdeni ezekkel a problémákkal. A kimutatások szerint 15 vállalatot zártak be.

Raffai Mária, elnök, Magyarkanizsai Önálló Vállalkozók Egyesülete: „Itt talán csak azok maradtak fönt és tudják tevékenységüket folytatni, akik szolgáltatásokat végeznek. Tehát vagy élelmiszeriparral foglalkoznak, vagy pedig olyan szolgáltatásokkal, ami a mindennapi életvitelhez szükséges.”

A Magyarkanizsai Önálló Vállalkozók Egyesületének 65 aktív tagja van, de azoknak a vállalkozóknak is lehetőséget nyújtanak a fejlődésben, akik nem tagjai az egyesületnek.

Magyarkanizsa
vállalkozó
Magyarkanizsai Önálló Vállalkozók Egyesülete

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!