Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

18 éve a közösség szolgálatában

2023.01.25
21:24
2023.01.25
21:45
Forrás
Pannon RTV
Topolya Község Fejlesztési Társulása 18 évvel ezelőtt alakult meg az akkor már tevékenykedő, különféle kisebb fejlesztéseken dolgozó csoportok integrációjával.
Pannon RTV

Az elmúlt 4 évben mintegy 100 civil szervezet, 500 gazdaság és 100 vállalkozás igényelte Topolya Község Fejlesztési Társulásának támogatását.

A kettős állampolgársági kérelmek kitöltésében is fordulhatnak a polgárok a Topolyai Községi Fejlesztési Társulás munkatársaihoz, 2010 és 2022 között több mint 10 ezer állampolgársági kérelmet töltöttek ki.

A Szülőföldön magyarul pályázati űrlapokat is a társulás irodájában adhatják át a szülők. Az elmúlt évben 1277 kérelmet vettek át, ami által 1903 gyermek kap taneszközvásárlási támogatást évente egyszer.

A vállalkozások számára pályázatok keresése, írása, a gazdaságok számára a vetésforgó megújítása, támogatások igénylése, pályázatok írása is a tevékenységi kört képezik, valamint folyamatosan követik az újdonságokat, így a Mezőgazdasági Minisztérium által bevezetés alatt álló új rendszer, az E-Agrar kapcsán is fordulhatnak a gazdák a szakszolgálathoz.

A község civil szervezetei számára is segítséget nyújtanak, ugyanakkor az önkormányzat számára is írnak pályázatokat, mint például a tóparti autóskemping kiépítésének IPA-projektje, és aktívan részt vesznek az önkormányzat stratégiai fejlesztési dokumentumainak létrehozásában.

Topolya
Topolya Község Fejlesztési Társulása
Szülőföldön Magyarul
kettős állampolgárság

Most

19:30, Frissítve: 19:41

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.