Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

1956-ra emlékeztek Törökbecsén

2020.10.25
08:20
2020.10.25
16:09
Forrás
Pannon RTV
Emlékestet szerveztek Törökbecsén az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódóan. A szombati műsort a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában tartották

A rendezvényt a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet tagjai szervezték. A cél az volt, hogy minél többen megismerjék '56 jelentőségét.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Takarics Elvira, vezető, Rákóczi Ifjúsági Szervezet, Törökbecse: „Bemutattunk egy műsort, amelyben a nézőket végigvezettük az 1956-os forradalom történelmi eseményein, azon, hogy ez hogyan indult és hogy mi lett ennek a végkimenetele. Ez tulajdonképpen számunkra is egy üzenet, hogy ne adjuk fel és harcoljunk azért, amit szeretnénk, mert igenis tudunk tenni érte, hogy ha megvan bennünk a kellő akarat.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A műsorban törökbecsei általános- és középiskolások is felléptek szavalatokkal, énekekkel. A szabadságért harcoló 56-os forradalmárok tettei a múltból üzennek a jelen, de a jövő nemzedékének is - mondta az esemény egyik szervezője. Becsei Szilveszter, szervező, Rákóczi Ifjúsági Szervezet, Törökbecse: „A szabadságra törekedjenek és hogy szabaddá váljanak az életükben, mert a szabadság az életben nagyon fontos dolog és felbecsülhetetlen.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A jövőképet maguknak a fiataloknak kell megalapozniuk - hangzott el Báló Tibor alkalmi beszédében. A Rákóczi Szövetség törökbecsei helyi szervezetének elnöke hozzátette, minden egyes megemlékezés erősíti a magyar közösséget, különösen a szórványban élőkét. „Beindítottunk most egy újabb megemlékezést, az 56-os megemlékezést és remélem azt, hogy hagyományos lesz ez is, mert Törökbecsének van nagyon-nagyon sok dolog, amiről meg kell emlékeznie. A törökbecsei történelem az egy csoda, és nekünk kell átadnunk a fiataloknak.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A törökbecsei rendezvényen mások mellett a Teleház szavalócsoportja, a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet, valamint a Jókai mór Magyar Művelődési Egyesület tagjai léptek fel.

Törökbecse
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
megemlékezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.