Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

1956-ra emlékeztek Törökbecsén

2020-10-25
08:20
2020-10-25
16:09
Forrás
Pannon RTV
Emlékestet szerveztek Törökbecsén az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódóan. A szombati műsort a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában tartották

A rendezvényt a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet tagjai szervezték. A cél az volt, hogy minél többen megismerjék '56 jelentőségét.

Takarics Elvira, vezető, Rákóczi Ifjúsági Szervezet, Törökbecse: „Bemutattunk egy műsort, amelyben a nézőket végigvezettük az 1956-os forradalom történelmi eseményein, azon, hogy ez hogyan indult és hogy mi lett ennek a végkimenetele. Ez tulajdonképpen számunkra is egy üzenet, hogy ne adjuk fel és harcoljunk azért, amit szeretnénk, mert igenis tudunk tenni érte, hogy ha megvan bennünk a kellő akarat.”

A műsorban törökbecsei általános- és középiskolások is felléptek szavalatokkal, énekekkel. A szabadságért harcoló 56-os forradalmárok tettei a múltból üzennek a jelen, de a jövő nemzedékének is - mondta az esemény egyik szervezője. Becsei Szilveszter, szervező, Rákóczi Ifjúsági Szervezet, Törökbecse: „A szabadságra törekedjenek és hogy szabaddá váljanak az életükben, mert a szabadság az életben nagyon fontos dolog és felbecsülhetetlen.”

A jövőképet maguknak a fiataloknak kell megalapozniuk - hangzott el Báló Tibor alkalmi beszédében. A Rákóczi Szövetség törökbecsei helyi szervezetének elnöke hozzátette, minden egyes megemlékezés erősíti a magyar közösséget, különösen a szórványban élőkét. „Beindítottunk most egy újabb megemlékezést, az 56-os megemlékezést és remélem azt, hogy hagyományos lesz ez is, mert Törökbecsének van nagyon-nagyon sok dolog, amiről meg kell emlékeznie. A törökbecsei történelem az egy csoda, és nekünk kell átadnunk a fiataloknak.”

A törökbecsei rendezvényen mások mellett a Teleház szavalócsoportja, a helyi Rákóczi Ifjúsági Szervezet, valamint a Jókai mór Magyar Művelődési Egyesület tagjai léptek fel.

Törökbecse
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
megemlékezés

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.