Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

2020-ig elkészül a Népszínház, az Y-elágazás és a palicsi wellness-központ

2018-07-12
12:57
2018-07-12
16:46
Forrás
Pannon RTV
2020-ig minden folyamatban levő, évek óta elhúzódó szabadkai nagyberuházást befejeznek. Megépül a Népszínház, az Y-elágazás és a palicsi wellness-központ.

Ezt ígérte az aktuális szabadkai városvezetés elmúlt két éves munkáját értékelve Bogdan Laban. Szabadka polgármestere hozzátette: a prioritások között van az új munkahelyek létesítése, a kommunális és közlekedési infrastruktúra, valamint Palics fejlesztése.

1991 óta tart az Y-elágazás építése, a munkálatok most felgyorsultak és a kerülőút hamarosan teljes egészében elkészül.

Emellett a Népszínház felújítása is folytatódik. A polgármester azt ígérte, hogy legfeljebb tíz nap múlva újraindulnak a munkálatok, a kivitelező pedig egy kruševaci cég lesz.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Most fejeződött be a legjobb kivitelező kiválasztása, így máris indulunk a 7-es és a 8/1-es fázis munkálatainak kivitelezésével ezekben a napokban. Ezeknek a munkáknak az összértéke több mint 500 millió dinár.”

A továbbiakban is kiemelt jelentőségű lesz Palics fejlesztése. A korszerű wellness-központ a jövő év végéig el is készülhet - ígérte Szabadka első embere. Fontos a Palicsi- és a Ludasi-tó szanálása is. Az elmúlt két évben több mint 300 millió dinárt fektettek a fürdőváros szépítésébe.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Nagyon fontos a Népszínház kérdésének a további finanszírozása, nagyon fontos az Y-elágazás, mint hallottuk, idén és jövőre is folytatódni fog. Célunk, hogy 2020-ra már befejeződjön és a Zágrábi utcát tudjuk mentesíteni és a városközpontot a nehéz teherforgalomtól. Ami még fontos számunkra, az a Palics turisztikai fejlesztésének kérdése, a wellness-központ kiépítésével, ami az idén még elkezdődik, több mint 320 millió dinárt fogunk kiírni közbeszerzésre az idén, 600 millió dinárt fogunk biztosítani köztársasági, tartományi és önkormányzati szinten a jövő évben is.”

Az egészségügyi beruházások terén Bogdan Laban kiemelte, hogy a nemrégiben átadott korszerű angio-teremnek köszönhetően már több tíz életet mentettek meg a Szabadkai Közkórházban. Hamarosan megkezdődhet az intézmény teljes felújítása. A tervdokumentáció kidolgozására a tartományi egészségügyi titkárság 22 millió dinárt biztosít. A kultúra területén a legnagyobb sikerként a Zsinagóga felújításának befejezését és az épület átadását könyvelte el Laban. Szabadka polgármestere külön köszönetet mondott Aleksandar Vučić államfőnek és a szerb kormánynak, amiért jelentősen támogatják a szabadkai projektek megvalósítását.

Bogdan Laban
Szabadka
Szabadkai Népszínház

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.