Ugrás a tartalomra

2020-ig elkészül a Népszínház, az Y-elágazás és a palicsi wellness-központ

2018.07.12
12:57
2018.07.12
16:46
Forrás
Pannon RTV
2020-ig minden folyamatban levő, évek óta elhúzódó szabadkai nagyberuházást befejeznek. Megépül a Népszínház, az Y-elágazás és a palicsi wellness-központ.

Ezt ígérte az aktuális szabadkai városvezetés elmúlt két éves munkáját értékelve Bogdan Laban. Szabadka polgármestere hozzátette: a prioritások között van az új munkahelyek létesítése, a kommunális és közlekedési infrastruktúra, valamint Palics fejlesztése.

1991 óta tart az Y-elágazás építése, a munkálatok most felgyorsultak és a kerülőút hamarosan teljes egészében elkészül.

Emellett a Népszínház felújítása is folytatódik. A polgármester azt ígérte, hogy legfeljebb tíz nap múlva újraindulnak a munkálatok, a kivitelező pedig egy kruševaci cég lesz.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Most fejeződött be a legjobb kivitelező kiválasztása, így máris indulunk a 7-es és a 8/1-es fázis munkálatainak kivitelezésével ezekben a napokban. Ezeknek a munkáknak az összértéke több mint 500 millió dinár.”

A továbbiakban is kiemelt jelentőségű lesz Palics fejlesztése. A korszerű wellness-központ a jövő év végéig el is készülhet - ígérte Szabadka első embere. Fontos a Palicsi- és a Ludasi-tó szanálása is. Az elmúlt két évben több mint 300 millió dinárt fektettek a fürdőváros szépítésébe.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Nagyon fontos a Népszínház kérdésének a további finanszírozása, nagyon fontos az Y-elágazás, mint hallottuk, idén és jövőre is folytatódni fog. Célunk, hogy 2020-ra már befejeződjön és a Zágrábi utcát tudjuk mentesíteni és a városközpontot a nehéz teherforgalomtól. Ami még fontos számunkra, az a Palics turisztikai fejlesztésének kérdése, a wellness-központ kiépítésével, ami az idén még elkezdődik, több mint 320 millió dinárt fogunk kiírni közbeszerzésre az idén, 600 millió dinárt fogunk biztosítani köztársasági, tartományi és önkormányzati szinten a jövő évben is.”

Az egészségügyi beruházások terén Bogdan Laban kiemelte, hogy a nemrégiben átadott korszerű angio-teremnek köszönhetően már több tíz életet mentettek meg a Szabadkai Közkórházban. Hamarosan megkezdődhet az intézmény teljes felújítása. A tervdokumentáció kidolgozására a tartományi egészségügyi titkárság 22 millió dinárt biztosít. A kultúra területén a legnagyobb sikerként a Zsinagóga felújításának befejezését és az épület átadását könyvelte el Laban. Szabadka polgármestere külön köszönetet mondott Aleksandar Vučić államfőnek és a szerb kormánynak, amiért jelentősen támogatják a szabadkai projektek megvalósítását.

Bogdan Laban
Szabadka
Szabadkai Népszínház

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.