Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

22 millió dinár a tartománytól Óbecse község iskoláinak

2022.10.17
19:46
2022.10.17
22:55
Forrás
Pannon RTV
Óbecse község iskoláinak közel négy év alatt összesen 22 millió dinárt biztosított különféle beruházásokra a tartományi oktatási titkárság. A támogatott intézmények közül ma háromba ellátogatott Szakállas Zsolt tartományi illetékes titkár.

Az egyik diák alkotását nyomtatták pólóra az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói. Az ajándék Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkárnak készül, aki azért látogatott el az iskolába, hogy megnézze: mire is fordította az intézmény a 2,8 millió dináros tartományi támogatást.

Potrebić Tőzsér Gabriella, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Egy művészkuckót álmodtunk meg itt, ahol képzőművészet, zeneművészet és a nyomda is helyet kapott, ugyanis iskolánknak van diáknyomdája, diákszövetkezete, és ettől az iskolaévtől a minisztérium által ajánlott programban is részt veszünk, ami a vállalkozás és a pénzügyi jártasság, mint választható tantárgy a felsőbb osztályokon.”

Szakállas Zsolt és az önkormányzat képviselői az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában is tiszteletüket tették, itt a titkárság a tetőszerkezet felújításához nyújtott támogatást.

Tufegdžić Mónika, igazgató, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „A tavalyi iskolaév folyamán a tartományi oktatási titkárság pályázatán 4,6 millió dinárt kaptunk felújításra. Június közepén kezdtük a felújítást, mivel a gyerekek akkor fejezték be a záróvizsgát, szeptember közepéig befejeződtek, azonban a bádogos munkák október elsejéig eltartottak.”

A tartományi oktatási titkárság 2019. óta Óbecse község területén közel 22 millió dinárt fektetett az oktatási intézményekbe.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Remélem, hogy a jövőben is tudjuk folytatni a beruházásokat, itt elsősorban az iskolaépületek felújítására gondolok, de ebben az évben olyan pályázatot is hirdettünk, amely eszközbeszerzésre vonatkozott, így az általános iskolákat úgy tudtuk támogatni, hogy számítógépektől kezdve szekrényekig amire szükségük volt, azt támogattuk.”

A tartományi titkár a péterrévei Samu Mihály Általános Iskolába is eljutott, ahol a meszelést tette lehetővé a titkárság.

Óbecse
Szakállas Zsolt

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.