Ugrás a tartalomra
Szerződés átadása
Pannon RTV / Hoffmann Artúr

24 helyi egyetemistát támogat a temerini önkormányzat

2017-11-17
19:26
2017-11-19
18:20
Forrás
Pannon RTV
Havi 8000 dinár ösztöndíjra pályázhattak a temerini egyetemisták. A helyi önkormányzat épületében ma 24 fiatal írta alá a támogatási szerződést.

A temerini önkormányzat ösztöndíjára azok az egyetemisták pályázhattak, akik állami költségen tanulnak és minden korábbi évet letisztáztak, legkevesebb 8,5-ös átlaggal. Az ösztöndíj nagy segítség a fiataloknak, de a kiírt pályázati feltételeket sokan szigorúnak tartják. Francia Edina, hallgató, Újvidéki Egyetem: „Szerintem ez így reális, ugyanis ahhoz, hogy pénzt kapjunk, hogy támogatást kapjunk az államtól, ahhoz valamit el is kell érni.”

Csernyák Renáta már második éve a temerini önkormányzat ösztöndíjasa. Csernyák Renáta, hallgató, Újvidéki Műszaki Szakfőiskola: „Másodikban, amikor kaptam az ösztöndíjat, akkor 6000 dinár értékben kaptuk hónaponként, most pedig megemelték nyolcra, és meg is lepődtem, mert azt hittem, hogy szintén hatot fogunk kapni. Nagyon sokat számít, főleg a szüleimnek, mert az iskoláztatás itt nálunk, valljuk be, egy kicsit nehézkes, de viszont így most lehetséges.”

A temerini önkormányzat már 12 éve támogatja a helyi egyetemistákat. Az idén 24 tanuló kap ösztöndíjat 10 hónapon keresztül. Korana Milanko, a községi tanács oktatással megbízott tagja, Temerin: „Elsősorban jutalmazni szeretnénk az egyetemisták befektetett munkáját és törekvését, de egyben ösztönözni is akarjuk őket a további igyekezetre és sikerekre az iskoláztatásuk folyamán.”

Az önkormányzat a helyi egyetemisták útiköltségét is megtéríti. Erre átlagtól függetlenül pályázhattak a temerini fiatalok.

egyetemisták
ösztöndíj
Temerin

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.