Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

24 helyszínen várják a szavazókat Topolya községben

2022.11.13
10:58
2022.11.13
12:01
Forrás
Pannon RTV
Topolya Községben az MNT választáson 11 óráig a szavazók 11,7 százaléka voksolt, tehát 1188-an.

Topolya községben 24 helyszínen adhatják le szavazataikat a nemzeti közösségek választói 20 óráig. Topolyán 10 helyszínen zajlik a szavazás, a község falvaiban pedig 14 helyen: Brazília, Pobeda és Kavilló esetében egy-egy választóhelyen, Bajsán, Pacséron, Gunarason és Zentagunarason két helyen, Bácskossuthfalván pedig három szavazóhelyen. Topolya községben a magyar választói névjegyzékhez tartozók vannak döntő többségben, 10085-en, továbbá 140-en a ruszin, 110-en a roma, 67-en a szlovák, 47-en a német névjegyzékbe jegyeztették be magukat, továbbá 10-en a bunyevác közösséghez tartozóként, 3-3-an a szlovén- és az ukrán névjegyzékbe kérték a felvételüket. Két személy jegyeztette be magát az askal közösséghez tartozóként, egy illető a bosnyák, ketten pedig görög nemzetiségűként regisztráltak. A magyar az egyetlen nemzeti közösség, amely esetében egy listára lehet csak szavazni, a többi esetében több lista is indult.

Topolya
nemzeti tanácsi választások
Bajsa
Pacsér
Gunaras
Zentagunaras

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.