Ugrás a tartalomra

293,5 millió dinár a törökkanizsai szennyvízhálózat kiépítésére (Választások 2016)

2016.03.10
16:18
A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság az idei évben több mint 293 millió dinárt biztosít a törökkanizsai szennyvízhálózat kiépítésére
A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság az idei évben több mint 293 millió dinárt biztosít a törökkanizsai szennyvízhálózat kiépítésére. A tavaly 6 és fél millió dináros tartományi támogatással megkezdett munkálatok folyamatban vannak.Dragan Babić, polgármester, Törökkanizsa: „Ez az utóbbi 30 év legnagyobb beruházása Törökkanizsán, amely egy kis község, alacsony költségvetéssel, amely a tartomány támogatása nélkül egy ilyen jelentős beruházást nem is tudna megvalósítani.”Ha a beruházás elkészül, nyolcezer egyéni fogyasztó, húsz közintézmény és húsz kisebb gazdasági vállalkozás kapcsolódhat majd a szennyvízhálózatra. Bojan Pajtić, tartományi kormányfő: „Az emberek jobban, minőségesebb körülmények között fognak élni, a gazdaság pedig több embert fog foglalkoztatni, ezért is épít az Aleva új gyárat Törökkanizsán.”Ezzel párhuzamosan zajlik a törökkanizsai speciális szakkórház pszichiátriai részlegének teljes felújítása is. Erre a beruházásra a tartomány 37 millió dinárt biztosított. Nebojša Malenković, igazgató, Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság: „Mi csak végezzük a munkánkat a tartomány egész területén, minden közkórházban, de újabban az egészségházakban is, amelyek nem is tartoznak a Tartományi Kormány hatáskörébe.”



törökkanizsai kórház épületeinek legnagyobb része a múlt század elején épült. Dr. Jovanka Petrović, igazgató, Sveti Vračevi Szakkórház, Törökkanizsa: „Ezek az épületek 1903-ban, 1910-ben épültek, az idő vasfoga kikezdte őket, sokat kellene rájuk áldozni. Azt hiszem még két ilyen beruházás helyre hozná a kórházunkat.”A törökkanizsai kórház pszichiátriai osztályának felújítása még nagyban tart, kívül is és belül is folynak a munkálatok, amelyek valamikor április közepén fejeződnek be.
Törökkanizsa
szennyvízhálózat

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.