Ugrás a tartalomra
Az utalványok átadása
Pannon RTV

3000 elsős kap iskolatáskát a tartományi kormánytól

2017-10-11
21:03
2017-10-11
21:21
Forrás
Pannon RTV
Háromezer iskolatáskára szóló utalványt osztottak ki önkormányzati képviselőknek a tartományi kormányban. Az ingyenes iskolatáskákat elsősök kapják, a támogatás értéke több mint 10 millió dinár.

A kevésbé fejlett községek részesültek a tartomány támogatásában, illetve azok az iskolák, amelyekben a szerb mellett valamelyik nemzeti közösség nyelvén is folyik az oktatás. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „3000 iskolatáskáról van szó és azok az elsősök kapják a Vajdaságban, akik elsősorban a kevésbé fejlett önkormányzatokban élnek. 19 ilyen önkormányzat van.”

Kishegyes Vajdaság egyik legfejletlenebb községe, itt minden elsős kap ingyen iskolatáskát. Kerekes Zoltán, alpolgármester, Kishegyes: „Három iskolában 105 diák van, és a titkárságnak köszönhetően mind a 105 gyerek kapni fog táskát.”

Topolya és Zenta községekben a kisebb települések iskolái kaptak ingyen táskára szóló utalványt. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Négy iskolában kerülnek kiosztásra, Gunaras, Bajsa, Bácskossuthfalva és Pacsér, tehát nem a városi iskoláról van szó.”

Perpauer Attila, művelődési és oktatási tanácsos, Zenta KT: „Zenta községben a falvainkba kerülnek, a négy kisebb településre, összesen 35 táskáról van szó.”

Az iskolatáskák hamarosan megérkeznek a támogatott általános iskolákba. Az akciót a tartományi oktatási, valamint a tartományi felsőoktatási titkárság közösen valósította meg.

tartományi kormány
iskolatáska
önkormányzatok

Most

20:12, Frissítve: 20:24

Adventi vendégeskedés a tordai időseknél

Az adventi időszakban különösképpen odafigyelünk az egyedül élőkre és az idősekre. Ennek szép példája a bánáti Torda, ahol karácsony táján a gyerekek meglátogatják a falu legidősebb lakosait.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.