Ugrás a tartalomra
Az utalványok átadása
Pannon RTV

3000 elsős kap iskolatáskát a tartományi kormánytól

2017-10-11
21:03
2017-10-11
21:21
Forrás
Pannon RTV
Háromezer iskolatáskára szóló utalványt osztottak ki önkormányzati képviselőknek a tartományi kormányban. Az ingyenes iskolatáskákat elsősök kapják, a támogatás értéke több mint 10 millió dinár.

A kevésbé fejlett községek részesültek a tartomány támogatásában, illetve azok az iskolák, amelyekben a szerb mellett valamelyik nemzeti közösség nyelvén is folyik az oktatás. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „3000 iskolatáskáról van szó és azok az elsősök kapják a Vajdaságban, akik elsősorban a kevésbé fejlett önkormányzatokban élnek. 19 ilyen önkormányzat van.”

Kishegyes Vajdaság egyik legfejletlenebb községe, itt minden elsős kap ingyen iskolatáskát. Kerekes Zoltán, alpolgármester, Kishegyes: „Három iskolában 105 diák van, és a titkárságnak köszönhetően mind a 105 gyerek kapni fog táskát.”

Topolya és Zenta községekben a kisebb települések iskolái kaptak ingyen táskára szóló utalványt. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Négy iskolában kerülnek kiosztásra, Gunaras, Bajsa, Bácskossuthfalva és Pacsér, tehát nem a városi iskoláról van szó.”

Perpauer Attila, művelődési és oktatási tanácsos, Zenta KT: „Zenta községben a falvainkba kerülnek, a négy kisebb településre, összesen 35 táskáról van szó.”

Az iskolatáskák hamarosan megérkeznek a támogatott általános iskolákba. Az akciót a tartományi oktatási, valamint a tartományi felsőoktatási titkárság közösen valósította meg.

tartományi kormány
iskolatáska
önkormányzatok

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.