Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

340-en vették fel a harmadik dózist Magyarkanizsán

2021.09.01
12:30
2021.09.01
16:04
Forrás
Pannon RTV
Nagy az érdeklődés a koronavírus elleni védőoltás harmadik adagja iránt Magyarkanizsa községben. A harmadik dózis felvétele előtt lehetőség van ingyenes antitestvizsgálatra.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Folyamatos az immunizáció a község területén. Szerda délelőtt is sokan vették fel az általuk választott védőoltás valamelyikét.

Nisić Nado, Martonos:
„ Végettem, férjem, gyerekem végett, ismerős és nem ismerős végett.
- Melyik védőoltást választotta most?
- A kínait, azt vettem fel először, másodszor és most is.”


Molnár Zsuzsanna, Magyarkanizsa: „Azért döntöttem úgy, mert körülbelül mindenki be van oltva a családomban, kislányom koronás volt, és áprilistól vártuk ezt az időt, hogy lesz-e neki valami hatása. Most már itt az ősz, különben meg orvosi tanács volt, hogy várjam meg az őszt.”

Ingyen végzik el az antitestvizsgálatot. Az illetékesek szerint a polgárok kihasználják ezt a lehetőséget. Az eredményt követően konzultálnak kezelőorvosukkal, és közösen döntik el, hogy fel kell-e, hogy vegyék a védőoltás harmadik dózisát.

Dr. Nagy Abonyi Orsolya, orvos, Magyarkanizsai Egészségház: „Minden hétfőn és szerdán 11 órától 30 beteget fogadnak az egészségházban. Erről azt kell tudni, hogy kell egy beutaló az általános orvostól, és azzal ingyenesen lehet menni a vizsgálatra, és egy héten belül megvannak az eredmények.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A szerbiai internetes közigazgatási portál rendszere értesíti a polgárokat üzenet formájában, hogy mikor kell felvenniük a harmadik oltást. Bármelyik vakcinát lehet kérni, a magyarkanizsai Egészségházban jelenleg a Pfizer, valamint a Sinopharm oltása érhető el.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Mondhatjuk, hogy az elmúlt héten nagyon nagy mértékben megnövekedett a harmadik dózis iránti érdeklődés, mivel már 340 polgár kérte a harmadik dózist, persze szabadon választhatja a harmadik dózis felvételét.”

Az igazgató hozzátette, a védőoltás első adagját több mint 7200 polgár, 98 százalékuk pedig már a második adag vakcinát is felvette. A község területén 15 újonnan bejegyzett koronavírus-fertőzöttet jegyeztek, ami azt mutatja, hogy a Tisza-menti községbe is megérkezett a negyedik hullám - tette hozzá az illetékes.

Magyarkanizsa
harmadik
dózis
adag
vakcina

Most

12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű