Ugrás a tartalomra
Csubrilo Zoltán/Info TV

35 aktivistával segít a Vöröskereszt Magyarkanizsa Községben

2020-03-23
14:17
2020-03-23
18:13
Forrás
Pannon RTV
A Vöröskereszt nyújt segítséget azoknak az idős polgároknak, akik a népkonyha felhasználói, és a rendkívüli helyzetben nem hagyhatják el otthonaikat.

Naponta szállítják ki aktivisták a meleg ételt, valamint a szükséges gyógyszereket is beszerzik, a postai és pénzügyi feladatokat is elvégzik.

Az önkéntes munkába azok is besegítenek, aki rendelkeznek megfelelő bizonylattal, hogy kezelhetnek élelmiszert. Ennek köszönhetően a község területén 35 önkéntes aktivistával dolgoznak. Vastag Edit kerékpárral hordja szét az ételt, és egyéb teendőket is ellát az idősek kérésére: „Most leginkább a pénz felvételt, a nyugdíjat, vagy a szociális segélyt, meg aztán később a gyógyszert, most egyelőre van nekik, de ha elfogy akkor azt kell rendezni nekik a továbbiakban.”

Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt titkára elmondta, 100 népkonyha felhasználó van jelenleg Magyarkanizsa községben, legtöbbjük pedig idős személy, akikről jelenleg ők gondoskodnak. Leszögezte: „Mi kimondottan a szociális központnak a segítő szerve vagyunk, az ott beérkező igényeket, a polgároktól látjuk el, és a népkonyhának a házhoz szállítását, ami egy nagyon nagy feladat, hiszen több településen van népkonyha, per pillanat 100 felhasználónak visszük házhoz, amire nagyon nagy segítség azok az emberek, és most önkéntesei a Vöröskeresztnek, akik az óvodákban és iskolákban szanitáris könyvvel rendelkeznek, tehát hogy biztonságosan tudjuk házhoz szállítani az ételt.”

A Vörökereszt áprilisban önkéntes véradást is szervez a követelményeknek megfelelően, ahova leginkább a fiatalokat várják majd.

Magyarkanizsa
Vöröskereszt
nyugdíjas
nékonyha

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű