Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

35 Pfizer-védőoltás érkezett a Szabadkai Egészségházba

2021-01-15
16:33
2021-01-15
21:28
Forrás
Pannon RTV
Holnap ezekkel kezdik a koronavírus elleni vakcinák beadását az önkéntes jelentkezőknek. Csakúgy mint a többi városban, itt is 10 órakor kezdődik a vakcináció.

Szabadkán eddig a Közkórház, az Egészségház, a Kolevka, a Gerontológiai Központ dolgozói, és felhasználói kapták meg a Pfizer-védőoltást a napokban. Azok, akik kérték és alkalmasak voltak rá. Szombaton Szabadkán is megkezdődik a 75 év felettieket oltása. Csantavéren és Bajmokon oltópontokat létesítenek, amennyiben lesz elegendő önkéntes jelentkező.

Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatója:
"A 75 év feletti személyeket oltjuk. Megérkezett, az intézményünkben van 35 vakcina dózis. Ez azokat az embereket öleli fel, akik az e-Uprava portálon keresztül jelentkeztek és kaptak időpontot. Úgy mondanám, hogy ezzel megkezdődik a lakosság vakcinnációja, olyan sorrendben, ahogyan jelentkeztek az e-Uprava portálon, a minisztériummal való megegyezésben és a szabadkai Közegészségügyi Intézettől kapott időpontokban, hogy mikor, mennyi embert fogunk beoltani."

Pannon RTV

Koronavírus okozta kétoldali tüdőgyulladással kezelték Mileva Savićot a Szabadkai Közkórházban. Szerencsére kilábalt a kórból, most vizsgálatra jött a rendelőbe. Amint mondta, ahogy a kezelőorvosa engedélyezi, azonnal felveszi az oltást, teljesen megbízik a védőoltásokban.

"Igen, mindenképpen. Feltétlenül, ha egy hónap múlva lesz védőoltás akkor felveszem. Bármelyiket, egyáltalán lényegtelen melyiket."

Mások még hezitálnak, még kivárnak. Graca Mária 92 éves tanítónő is így van vele. Szerencsére nem volt beteg és úgy gondolja, nem veszi fel az oltást.

"Majd még gondolkozom rajta. Jól érzem magam, egészséges vagyok, mindent megteszek, nem tudom."

Pannon RTV

Észak-Bácskában eddig összesen csaknem 600 személy vette fel a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni védőoltást.

Dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakorvos: "Szeretném elmondani, hogy nem kell félni a védőoltástól. Bármelyik védőoltás jó, legyen az amerikai, kínai, Oroszországból vagy valamelyik negyedik országból, mert ezek az oltások modern technológiával előállított védőoltások. Valamilyen mellékhatás amit tudunk, ilyen valamit alig-alig regisztrálunk. Tehát már Szerbiában is több ezer ember felvette a Pfizer-védőoltást és csak lokális reakciókról tudunk. Tehát duzzanat, bőrpír, esetleg fájdalom, de egy-két nap után elmúlik."

Észak-Bácskában a járványügyi helyzetet dr. Nebojša Bohucki, járványügyi szakorvos még mindig rendkívülinek minősítette, ugyanis Szabadkán 757 aktív korona vírussal fertőzött beteget tartanak számon.

védőoltás
Szabadka
koronavírus
Szabadkai Egészségház
Pfizer

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.