Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

36 500 vakcinát adtak be eddig Szabadkán

2021.04.03
08:36
2021.04.09
21:21
Forrás
Szerbiai RTV
36 500 adag koronavírus elleni védőoltást adtak be eddig a városban, mintegy 16 ezren pedig már a második dózist is megkapták. A járványhelyzet romlik, egyre több az aktív koronavírus-fertőzött és a kórházban kezelt beteg.

Ma is folytatódik az immunizálás az Újvárosházán lévő oltóponton. 330 személynek adják be a kínai Sinopharm vakcina második adagját.

A Szabadkai Egészségházak adatai szerint pénteken a covid-rendelőben 256-an jelentkeztek, ebből 72-en voltak pozitívak, 20 beteget pedig beutaltak a kórházba. Ezek óriási számok, ha egy 140 ezres városról beszélünk - mondják az illetékesek.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szabadkán a járványhelyzet rendkívüli. A kórházban kénytelenek voltak újabb covid-részleget nyitni. Jelenleg 179 koronavírusos pácienst kezelnek, 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Dr. Dušan Novčić, a covid-részleg orvosa, Szabadkai Közkórház:

„Most, ebben a hullámban mondhatom, hogy a betegek klinikai képe sokkal súlyosabb. Sokkal gyorsabban következik be az állapotromlás, mint korábban, az előző hullámok esetében.
- Ön már egy éve a vörös zónában dolgozik. Mit mondana, amikor arról beszélnek, hogy enyhítenék az intézkedéseket? Hogy érzi Ön magát?
- Valóban, ahogy mondta, több mint egy éve a vörös zónában dolgozok. A helyzet eléggé nehéz. Sokszor jutottunk el a tűréshatárunk szélére. Ismét ott tartunk, hogy az orvosok, az egészségügyi nővérek és a technikusok, továbbá a nem egészségügyi személyzet is nagy nyomás alatt vannak. Ezért, ha engem kérdez, egyáltalán nem vagyok az enyhítések mellett.”

Szabadka
kórház
fertőzött
koronavírus
járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.