Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

50 ezer dinár az elsőszülött babák után Magyarkanizsa községben

2023.03.08
12:06
2023.03.08
16:24
Forrás
Pannon RTV
50 ezer dináros támogatásban részesültek Magyarkanizsa község elsőszülött babái. A szülők és a gyermekek is számíthatnak a későbbiekben a családorientált önkormányzat támogatására.

Az újszülötteknél és szüleiknél ma délelőtt Fejsztámer Róbert tett látogatást. A polgármester első útja Kispiacra vezetett, hiszen ide valósi a község első lány babája, Sárkány Zoé, aki január elsején Sárkány Tamás és Anita első gyermekeként született meg.

Sárkány Anita, Kispiac: „Igazából ő nyugodt baba, az elején kicsit nehéz volt, mert felcserélte a nappalt és az éjszakát, akkor nappal aludt és éjszaka gyakrabban fent volt, de az is gyorsan kialakult, körülbelül 1-1,5 hónap után, tehát sikerült egy napirendet kialakítani, hogy mikor van fürdetés fixen, például 7 órakor.”

A község elsőszülött kisfiúja pedig a horgosi Petrović Saša lett, aki január 8-án látta meg a napvilágot. Anyukája Vas Aranka, apukája Petrović Saša negyedik gyermekeként érkezett a családba.

Petrović Saša, Horgos:
„ Négyen vannak összesen, három lány meg egy fiú. A legidősebb 14, a középső 7, van egy 3 éves lányunk, meg ő, a két hónapos fiúnk.
- Hogyan alakulnak a mindennapok?
- Elég tűrhető.”

Magyarkanizsa községben évek óta hagyomány, hogy március elején a polgármester meglátogatja és megajándékozza az első újszülötteket. Emellett a község jóvoltából a többi újszülött is részesül támogatásban.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ezen a programon keresztül kapnak egy egyszeri, 50 ezer dináros támogatást a kisfiú és a kislány szülei. Természetesen minden egyes gyermek, aki születik a község területén, az megkapja az egyszeri 20 ezer dináros támogatást, és az ez mellé járó babacsomagot is, amely intézkedések azt szolgálják, hogy a szülőknek már a gyermek érkezésekor legyen egy háttértámogatás az önkormányzat és egyáltalán a közösség részéről.”

Az önkormányzat az újszülött támogatás után is nagy figyelmet fordít a kisgyermekes családokra, az óvodában, az iskolában is számíthatnak különböző támogatásra a szülők és a gyerekek.

elsőszülött
baba
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű