Ugrás a tartalomra

50 magyar kiadvánnyal bővült a törökbecsei Népkönyvtár könyvállománya

2022.04.06
14:15
2022.07.01
13:38
Forrás
Pannon RTV
Az új könyvek a bánáti település közintézményének jóvoltából kerültek a polcokra, amire összesen ötvenezer dinárt költöttek.

A most beszerzett könyvek között van Lucinda Riley: A hét nővér című sorozat, de az állományt történelmi regényekkel, tudományos- fantasztikus kiadványokkal, házi olvasmányokkal is gazdagították. A közintézmény polcain több mint 43 000 könyv áll az olvasók rendelkezésére. A mintegy 11 700 magyar nyelven kiadott könyv közül közel 250 magyar ajkú tag válogathat.

Drapos Ildikó, könyvtáros kiemelte, hogy a könyveket már kiskorukban meg kell szerettetni a gyermekekkel, ezért az elsősöknek ingyenes az éves tagság. Nyolcadik osztályos korukig a tanulóknak évi 300 dinárt, míg a többieknek 500 dinárt kell fizetniük.

Hozzáfűzte, intézményükben folyamatosan arra törekednek, hogy olvasóik minél több magyar hozzájussanak, ezért évente - az olvasók kívánságait figyelembe véve -, kétszer-háromszor új magyar könyveket vásárolnak.

A törökbecsei Népkönyvtár munkanapokon reggel hét órától este hét óráig várja az olvasókat, akik ezentúl az új kiadványokból is válogathatnak majd.

Népkönyvtár
könyv
Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.