Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

50 millió dinár a lakosok által javasolt projektekre Óbecsén

2022.11.30
16:42
2022.11.30
16:57
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei önkormányzat és az Óbecsei Ifjúsági Szervezet idén is meghirdette a Polgárok igénye szerinti költségvetés – a te véleményed is számít! elnevezésű akciót.

A felhívás szerint a polgárok arra adhatták le szavazataikat, hogy mire áldozzon pénzt az önkormányzat. A legtöbb szavazatot kapott beruházásokra jövőre 50 millió dinárt költ a város vezetése.

Szavaztak a hétvégén Óbecse község területén – ezúttal arról, hogy jövőre mire költsön el az önkormányzat 50 millió dinárt. Az önkormányzat és az Óbecsei Ifjúsági Szervezet az utóbbi néhány évben így vonja be a községi költségvetés-tervezésébe a lakosságot. A voksoláson közel háromezren vettek részt.

Aleksandar Đekić, elnök, Óbecsei Ifjúsági Szervezet: „Az első helyi közösségben, illetve a Sever Đurkić lakótelepen évek óta a lakosság összefog az akcióra és a helyi közösségük rendezésére. Látható, hogy így a polgárok egy csoportja meg tudja valósítani a prioritásait, és rendezi a környezetét.”

Utak, játszóterek építése és javítása, a közterületek rendezése – szinte minden helyi közösségben ezek voltak a polgárok által megszavazott prioritások, amelyekről a szavazás előtt minden helyi közösségben el is beszélgettek az illetékesek a lakossággal.

Dane Mandić, tanácstag, Óbecse: „Ezek a prioritások egybevágnak az óbecsei község jövőképével, többéves terveivel is. Egyes dolgokra már megkezdtük a projektdokumentációk kidolgozását, ami gyakran kiteszi az elvégzendő munka felét.”

A községi költségvetés tervezetéről december 21-én 19 órakor tartanak közvitát az óbecsei községházán.

Óbecse
Aleksandar Đekić
Dane Mandić

Most

11:32

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

Vasárnap kezdődik a Házasság hete programsorozat Magyarországon. A szervező egyházak és civil szervezetek egy héten át közel ötven településen száznál több programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire.

Népszerű