Ugrás a tartalomra

5000 eurós támogatásból megújulhat a csantavéri iskola óvodájának konyhája

2020.12.21
13:26
2020.12.21
18:53
Forrás
Pannon RTV
A beruházás Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának támogatásával valósulhat meg.

5000 eurós támogatásból újulhat meg a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola óvodájának konyhája. Ezzel 176, többségében magyar óvodáskorú gyermek étkeztetését tudja majd biztosítani az intézmény. A befektetés azért is fontos, mert így a dolgozó szülők akár egész napos felügyeletet tudnak biztosítani a kicsiknek.

A jövő év elejétől már egy teljesen új konyha és felszerelés teszi lehetővé a csantavéri napközisek étkeztetését, megteremtve ezzel a napi 8 órás foglalkoztatás lehetőségét. Egyebek mellett tűzhellyel, és hűtőszekrénnyel is gazdagodik az intézmény. Kecsenovics Szabó Dóra, igazgató, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolához tartozó óvodának az elmúlt 3-4 évben folyamatosan nő a gyermekek létszáma, a magyar ajkú gyermekek létszáma. Mindez köszönhető annak, amit a magyar állam, az anyaország, a Magyar Nemzeti Tanács és Szabadka Város önkormányzata biztosít számunkra.”

Az 5000 eurós beruházás Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának támogatásával valósulhat meg. Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja: „A jóakarat és a karitatív szándék mindig jó célt talál, amennyiben megfelelő emberek összefognak. Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai képviselő-testület elnöke járta a vidéket, és felmérte, hol van szükség igazán segítségre, hol lehet valami jót tenni. Egy ilyen ügy miatt állunk itt ma, közösen. Megoldást találtunk közösen egy ügyre, mégpedig elnök úr javaslatára főkonzulátusunk 5 ezer eurós támogatásával konyhát kap a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola óvodája.”

Egy többlépcsős ügyről van szó - mondta el Dr. Pásztor Bálint. Szabadkai VKT elnöke hozzátette, egyrészről van Csantavéren a Hunyadi János Általános Iskola, annak van egy óvodája, az óvodának a napközije pedig ettől a tanévtől bekerült Szabadka Város óvoda hálózatába. Azonban technikai és infrastrukturális okok nem tették azt lehetővé, hogy ez a napközis csoport megnyíljon. Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka (VMSZ): „Többek között azért, mert az intézménynek nem volt konyhája. Amely biztosítja több mint 150 gyermek étkeztetését, ami biztosítja, hogy nyolc órán át a kisgyermekek itt tanuljanak. Ennek a célnak az elérése érdekében vannak elévülhetetlen érdemei a főkonzul asszonynak, a főkonzulátusnak, Magyarország kormányának.”

A tervek szerint a napközis ellátást 2021 elején tudják majd elindítani az intézményben. Emellett jelenleg is folyik a fűtési rendszer felújítása, ami 1,2 millió dinár értékben önkormányzati támogatásból valósulhat meg.

Szabadka
Csantavér
óvoda
konyha
támogatás
Kecsenovics Szabó Dóra

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.