Ugrás a tartalomra

9.5 millió dinár a vajdasági, többnyelvű önkormányzatoknak (videó)

2017-03-28
16:04
9,5 millió dinárral segíti idén a Tartományi Kormány azokat a vajdasági önkormányzatokat, ahol a szerb mellett más kisebbségi nyelv is hivatalos
9,5 millió dinárral segíti idén a Tartományi Kormány azokat a vajdasági önkormányzatokat, ahol a szerb mellett más kisebbségi nyelv is hivatalos. Az erről szóló pályázat eredményhirdetését ma tartották. Nyilas Mihály, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási titkár elmondta, 88-an pályáztak sikeresen, és összesen 105 tender érkezett be. Ez pedig nagy eredmény. Hozzátette, többek között közlekedési táblákra és az e-közigazgatás kétnyelvűsítésére, valamint a közalkalmazottak nyelvi képzésére is biztosítottak támogatást.Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Ez, ahhoz képest, hogy 105 pályázó van, egy jó eredmény, hiszen nagy részét a kérvényeknek pozitívan tudtuk elbírálni, persze az összegek, amelyeket biztosítottunk kevesebbek, mint amit a kérelmek tartalmaztak, hiszen több, mint 23 millió dinár összegben érkeztek be, mi pedig csak az említett 9,5 millió dinárral rendelkezünk.”Vajdaság
támogatás
önkormányzat
többnyelvű

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.