Ugrás a tartalomra

Ada: Jótékonysági bál az általános iskola támogatásáért (videó)

2017.02.12
12:55
Jótékonysági bált szerveztek Adán

Jótékonysági bált szerveztek Adán. A befolyt összegből a helyi általános iskola számítógépes felszereltségét bővítik, emellett jól szórakozhattak a volt diákok.    

A jótékonysági bál célja az adai Cseh Károly Általános Iskola megsegítése. Tavaly több mint egymillió dinárt sikerült összegyűjteni. A szervezők az idén is bíznak a széleskörű támogatásban.

A szülői közösség kezdeményezésére a Prometheus civil szervezet pártfogásával jött létre a rendezvény. Az összegyűlt adományokkal az iskola számítástechnikai felszereltségén javítanának. Fehér Noémi, szülő, Ada: „Úgy gondoltuk, hogy tegyünk valamit a közösségért, tegyünk valamit a gyerekekért, az iskolánkért, hogy jobb körülmények között töltsék a mindennapjaikat, ennek alapján pár szülővel összefogtunk és ez lett belőle.”

jotekonysagi bal ada

A rendezvény és ezzel az iskola fő támogatója az Optiwella Kft. Tavaly harminc számítógépet ajánlott fel. Jóvoltából az idén ötven géppel gazdagodik az intézmény. Bakos Tamás, az Optiwella Kft. résztulajdonosa: „Az igényeknek megfelelően számítógépekkel támogattuk az iskolát, hogy minden tanterembe kerüljön egy saját számítógép, amiről az előadásokat, a kivetítéseket, esetleg az elektronikus naplót tudják majd használni.”

Az iskolában ezzel jelentősen javult az oktatás színvonala. Maksó Éva, igazgató, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Múlt századbeli oktatással álltunk szemben, nagyon ügyes informatikusaink vannak, a wifivel való lefedettségünk a központi épületekben is teljessé vált, úgyhogy a tanáraink óra közben is tudják használni az internet adta lehetőségeket.”

A gazdag felszereltség mellett kívánságként már csak az maradhat, hogy minél több gyerek tudja kihasználni a lehetőségeket.

Ada
általános iskola
jótékonysági bál
Optiwella Kft.

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű