Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adán is fellobbant a remény lángja

2021.12.05
14:03
2021.12.05
18:04
Forrás
Pannon RTV
Idén első alkalommal díszíti adventi koszorú Ada központját.

Kószó Krisztina és családja kezdeményezésére, a lakosság önkéntes anyagi támogatásával, Nagypál Noémi és csapata keze munkájának köszönhetően ünnepelheti hétről hétre így együtt is a község lakossága az adventi gyertyagyújtást. A második, a remény lángjának fellobbantására a szentmisét követően került sor.

Az elcsendesedés időszakának második vasárnapját a város apraja és nagyja közös énekkel, Szungyi Károly adai plébános pedig ünnepi beszédével tették varázslatosabbá. „Különösképpen fontosnak tartom az összetartozást, a családon belüli békességet, harmóniát, jóindulatot. Ez az adventi időszak különösképpen is alkalmas arra, hogy kicsit önmagunkba forduljunk, vigyázzunk egymásra és várakozzunk. Születést fogunk ünnepelni, ezért az adventi időszakban készülünk, várakozunk, az Úr Jézus születését fogjuk ünnepelni. Ugyanakkor alkalom ez arra is, hogy karácsonykor Jézus születésével együtt, a mi családjaink is, az emberek is újjászülessenek örömben és békességben.”

advent
második gyertya
Ada

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.