Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adományokból újítják fel a felsőhegyi Művelődési Házat

2020.08.09
08:18
2020.08.09
14:29
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan szépül a felsőhegyi Művelődési Ház. A munkálatok egy részét a helyi Önkéntes Központ végezte el, többször a Népdalbarátok Klubjával karöltve.

A felújításra szánt pénzösszeget jótékonysági bálokon gyűjtötték össze. A Művelődési Ház a falu központjában van. Több csoport tevékenykedik az épületben, emellett nagyon sok rendezvényt is tartanak itt. A helyi Népdalbarátok Klubja is rendszeresen szervez összejöveteleket az épületben. Ezért is szerették volna kivenni a részüket a munkálatokból.

Kopasz Etelka, vezető, Népdalbarátok Klubja, Felsőhegy: „Mi is rengeteg helyre járunk, különféle rendezvényekre, fellépésekre, és szerettük volna bebizonyítani, hogy meg tudjuk valósítani, hogy illendő, emberi környezetben tudjuk a környező falvakból vagy városokból eljött vendégeket fogadni.”

A felújítást 2018-ban kezdték el. Ekkor megtörtént a belső felületek festése, valamint a függönyök és a lámpatestek cseréje. A következő év tavaszán újították fel a nyugdíjasok termét, valamint az ablakkereteket is befestették. Ezt követően önerőből, és az adományozók segítségével, kialakítottak egy konyharészt is.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Külsőleg most az idei évben pedig azt történt meg, hogy a Művelődési Ház teljesen át lett festve. A külső festése a júniusi jótékonysági bálunk adományaiból történt meg. Emellett egy díszkutat állítottunk fel a márciusi nőnapi bálunkból, amelyet a falunkhoz is köthetünk. Igyekeztünk olyan kutat választani, ami boroshordó és dézsa, mert Szent Orbán napjára lett ez a kút felállítva, és ő a falunk védőszentje.”

 A jövőben szeretnék a kultúrotthonhoz tartozó pincerészt is felújítani, és egy ifjúsági klubhelyiséget kialakítani benne. A munkálatokat már megkezdték az Önkéntes Központ aktivistái. Emellett a falu további közösségi tereire is szeretnének pénzt fordítani a jótékonysági bálokból befolyt összegből.

Felsőhegy
Művelődési Ház
Kultúrotthon
Önkéntes Központ
Népdalbarátok Klubja
felújítás
bővül
jótékonysági bál
ifjúsági

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.