Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adományokból újítják fel a felsőhegyi Művelődési Házat

2020.08.09
08:18
2020.08.09
14:29
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan szépül a felsőhegyi Művelődési Ház. A munkálatok egy részét a helyi Önkéntes Központ végezte el, többször a Népdalbarátok Klubjával karöltve.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felújításra szánt pénzösszeget jótékonysági bálokon gyűjtötték össze. A Művelődési Ház a falu központjában van. Több csoport tevékenykedik az épületben, emellett nagyon sok rendezvényt is tartanak itt. A helyi Népdalbarátok Klubja is rendszeresen szervez összejöveteleket az épületben. Ezért is szerették volna kivenni a részüket a munkálatokból.

Kopasz Etelka, vezető, Népdalbarátok Klubja, Felsőhegy: „Mi is rengeteg helyre járunk, különféle rendezvényekre, fellépésekre, és szerettük volna bebizonyítani, hogy meg tudjuk valósítani, hogy illendő, emberi környezetben tudjuk a környező falvakból vagy városokból eljött vendégeket fogadni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A felújítást 2018-ban kezdték el. Ekkor megtörtént a belső felületek festése, valamint a függönyök és a lámpatestek cseréje. A következő év tavaszán újították fel a nyugdíjasok termét, valamint az ablakkereteket is befestették. Ezt követően önerőből, és az adományozók segítségével, kialakítottak egy konyharészt is.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Külsőleg most az idei évben pedig azt történt meg, hogy a Művelődési Ház teljesen át lett festve. A külső festése a júniusi jótékonysági bálunk adományaiból történt meg. Emellett egy díszkutat állítottunk fel a márciusi nőnapi bálunkból, amelyet a falunkhoz is köthetünk. Igyekeztünk olyan kutat választani, ami boroshordó és dézsa, mert Szent Orbán napjára lett ez a kút felállítva, és ő a falunk védőszentje.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

 A jövőben szeretnék a kultúrotthonhoz tartozó pincerészt is felújítani, és egy ifjúsági klubhelyiséget kialakítani benne. A munkálatokat már megkezdték az Önkéntes Központ aktivistái. Emellett a falu további közösségi tereire is szeretnének pénzt fordítani a jótékonysági bálokból befolyt összegből.

Felsőhegy
Művelődési Ház
Kultúrotthon
Önkéntes Központ
Népdalbarátok Klubja
felújítás
bővül
jótékonysági bál
ifjúsági

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.