Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adományokból újítják fel a felsőhegyi Művelődési Házat

2020-08-09
08:18
2020-08-09
14:29
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan szépül a felsőhegyi Művelődési Ház. A munkálatok egy részét a helyi Önkéntes Központ végezte el, többször a Népdalbarátok Klubjával karöltve.

A felújításra szánt pénzösszeget jótékonysági bálokon gyűjtötték össze. A Művelődési Ház a falu központjában van. Több csoport tevékenykedik az épületben, emellett nagyon sok rendezvényt is tartanak itt. A helyi Népdalbarátok Klubja is rendszeresen szervez összejöveteleket az épületben. Ezért is szerették volna kivenni a részüket a munkálatokból.

Kopasz Etelka, vezető, Népdalbarátok Klubja, Felsőhegy: „Mi is rengeteg helyre járunk, különféle rendezvényekre, fellépésekre, és szerettük volna bebizonyítani, hogy meg tudjuk valósítani, hogy illendő, emberi környezetben tudjuk a környező falvakból vagy városokból eljött vendégeket fogadni.”

A felújítást 2018-ban kezdték el. Ekkor megtörtént a belső felületek festése, valamint a függönyök és a lámpatestek cseréje. A következő év tavaszán újították fel a nyugdíjasok termét, valamint az ablakkereteket is befestették. Ezt követően önerőből, és az adományozók segítségével, kialakítottak egy konyharészt is.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Külsőleg most az idei évben pedig azt történt meg, hogy a Művelődési Ház teljesen át lett festve. A külső festése a júniusi jótékonysági bálunk adományaiból történt meg. Emellett egy díszkutat állítottunk fel a márciusi nőnapi bálunkból, amelyet a falunkhoz is köthetünk. Igyekeztünk olyan kutat választani, ami boroshordó és dézsa, mert Szent Orbán napjára lett ez a kút felállítva, és ő a falunk védőszentje.”

 A jövőben szeretnék a kultúrotthonhoz tartozó pincerészt is felújítani, és egy ifjúsági klubhelyiséget kialakítani benne. A munkálatokat már megkezdték az Önkéntes Központ aktivistái. Emellett a falu további közösségi tereire is szeretnének pénzt fordítani a jótékonysági bálokból befolyt összegből.

Felsőhegy
Művelődési Ház
Kultúrotthon
Önkéntes Központ
Népdalbarátok Klubja
felújítás
bővül
jótékonysági bál
ifjúsági

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.