Ugrás a tartalomra

Adományokból újítják fel a felsőhegyi Művelődési Házat

2020.08.09
08:18
2020.08.09
14:29
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan szépül a felsőhegyi Művelődési Ház. A munkálatok egy részét a helyi Önkéntes Központ végezte el, többször a Népdalbarátok Klubjával karöltve.

A felújításra szánt pénzösszeget jótékonysági bálokon gyűjtötték össze. A Művelődési Ház a falu központjában van. Több csoport tevékenykedik az épületben, emellett nagyon sok rendezvényt is tartanak itt. A helyi Népdalbarátok Klubja is rendszeresen szervez összejöveteleket az épületben. Ezért is szerették volna kivenni a részüket a munkálatokból.

Kopasz Etelka, vezető, Népdalbarátok Klubja, Felsőhegy: „Mi is rengeteg helyre járunk, különféle rendezvényekre, fellépésekre, és szerettük volna bebizonyítani, hogy meg tudjuk valósítani, hogy illendő, emberi környezetben tudjuk a környező falvakból vagy városokból eljött vendégeket fogadni.”

A felújítást 2018-ban kezdték el. Ekkor megtörtént a belső felületek festése, valamint a függönyök és a lámpatestek cseréje. A következő év tavaszán újították fel a nyugdíjasok termét, valamint az ablakkereteket is befestették. Ezt követően önerőből, és az adományozók segítségével, kialakítottak egy konyharészt is.

Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Külsőleg most az idei évben pedig azt történt meg, hogy a Művelődési Ház teljesen át lett festve. A külső festése a júniusi jótékonysági bálunk adományaiból történt meg. Emellett egy díszkutat állítottunk fel a márciusi nőnapi bálunkból, amelyet a falunkhoz is köthetünk. Igyekeztünk olyan kutat választani, ami boroshordó és dézsa, mert Szent Orbán napjára lett ez a kút felállítva, és ő a falunk védőszentje.”

 A jövőben szeretnék a kultúrotthonhoz tartozó pincerészt is felújítani, és egy ifjúsági klubhelyiséget kialakítani benne. A munkálatokat már megkezdték az Önkéntes Központ aktivistái. Emellett a falu további közösségi tereire is szeretnének pénzt fordítani a jótékonysági bálokból befolyt összegből.

Felsőhegy
Művelődési Ház
Kultúrotthon
Önkéntes Központ
Népdalbarátok Klubja
felújítás
bővül
jótékonysági bál
ifjúsági

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.