Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Adventi jótékonysági est Zentán

2019.12.16
14:47
2020.01.25
14:15
Forrás
Pannon RTV
A bevétel a helyi Vöröskereszthez jut. Gyerekeknek készítenek karácsonyi csomagokat.

Telt ház mellett, „Ideje van a szeretetnek” címmel rendeztek adventi jótékonysági estet tegnap este Zentán. A civil kezdeményezés bevételét az elmúlt évekhez hasonlóan a helyi Vöröskeresztnek ajánlották fel.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A karácsonyi dalok mellett, megzenésített verseket, szavalatokat és népdalokat is hallhatott a jótékonysági est közönsége. A Kékpántlika Asszonykórus és az Ispiláng Gyermekkórus mellett községbeli diákok, valamint a Mécsvirág együttes is fellépett. Az este sztárvendége pedig a pécsi Smood Akusztik zenekar volt. Bognár Zsolt, a zenekar tagja: „Nagyon nagy örömmel teszünk eleget ennek a meghívásnak. Nem játszunk karácsonyi dalokat a zenekarral, de hát most erre az alkalomra karácsonyi dalokkal készültünk.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jótékonysági est kedvezményezettje hagyományosan a Vöröskereszt helyi szervezete. Az összegyűjtött adományokból karácsonyi csomagokat állítanak össze. Jung Németh Erzsébet, elnökségi tag, Vöröskereszt, Zenta: „A szegény sorsú gyerekek csomagját szoktuk finanszírozni. Idén a falusi óvodások kerülnek sorba, a Kéz a Kézben Alapítvány fogyatékos gyerekei, azon felül a rászoruló gyerekek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jótékonysági estet nyolc évvel ezelőtt Rácz Szabó István, a Retrosong énekegyüttes vezetője álmodta meg. Azóta minden évben megszervezik a rendezvényt örömvasárnapkor.

jótékonykodás
jótékonysági est
jótékonyság
advent
Vöröskereszt
karácsony
Zenta

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.