Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Adventi vásár Magyarkanizsán

2021.12.05
11:37
2021.12.05
20:21
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi színekbe öltözött a főtér, a hétvégi adventi vásár pedig igazi karácsonyváró hangulatot teremtett.

Kétnapos adventi vásárt tartottak Magyarkanizsán. Színes programokkal, karácsonyi dallamokkal és kirakodóvásárral várták a kilátogatókat.

Pannon RTV/ Apczi Jenő

A főtéren több százan kísérték figyelemmel az óvodások, általános iskolások és fiatalok rendhagyó karácsonyi műsorát, melyben több mint 170 gyerek szerepelt. Emellett különféle csapatjátékok, ügyességi feladatok várták a kicsiket. Több mint 20 kilogramm mézeskalácsot díszítettek ki.

Pannon RTV/ Apczi Jenő

Dulić Eliza, Magyarkanizsa: „Próbáltam úgy kidíszíteni, hogy nagyon életszerűek és díszesek legyenek, és karácsonyi hangulat legyen.”

Dulić Adrián, Magyarkanizsa: „Én mindig olyan mintákat csináltam, hogy körülveszem fehér pontokkal, és a közepét vagy becsíkozom, bepontozom a közepét vagy beszínezem felét.”

Kirakodóvásár, forralt bor, forró csoki, frissen sült lángos, illetve régi mesterségek interaktív bemutatója - szinte mindenki megtalálhatta a számára legvonzóbb programot. File Erzsébet, Magyarkanizsa: „Én nagyon elégedett vagyok, az este is itt voltam a családommal. Én azt hiszem, hogy ennyi stressz után, ami ért bennünket az elmúlt két évben, és adventi időt élünk, ez nagyon szükséges minden embernek.”

Pannon RTV/ Apczi Jenő

A vásáron adakozni is lehetett, a nehéz sorsú gyerekeknek és a Vajdasági Jótékonysági Licit támogatottjainak gyűjtöttek. Dobó Ella, tag, Vajdasági Jótékonysági Licit, Magyarkanizsa: „Jelen pillanatban 16-an vannak, és az ő számukra pénzadományokat gyűjtünk, azzal, hogy ezért cserébe süteményeket és kézműves termékeket tudunk adni.”

Az ünnepi kavalkádot után megtartották a XI. Mikulás-futást is.

advent
vásár
Magyarkanizsa

Most

21:47, Frissítve: 21:54

Franciaországban több tízezren tüntettek

Több tízezer francia vonult utcára csütörtökön az ország 170 városában, fizetésemelést követelve. A szakszervezetek és diákszervezetek felhívására köztisztviselők, a magánszektorban dolgozók, nyugdíjasok és gimnazisták együtt tüntettek.
20:56, Frissítve: 21:21

A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról hallhattak beszélgetést az érdeklődők csütörtökön este a VM4K klubhelyiségében.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Olcsóbb lett a műtrágya

Ennek oka az illetékesek szerint az, hogy csökkent a vásárlóerő. Van elegendő műtrágya az országban.